Νεκτάριος Σαντορινιός: Τελευταίο αντίο από τα κόμματα

Νεκτάριος Σαντορινιός: Τελευταίο αντίο από τα κόμματα

Η απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού γέμισε με θλίψη τον πολιτικό κόσμο και το Κοινοβούλιο, που πριν από λίγες ημέρες θρήνησε τον χαμό του Μανούσου Βολουδάκη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού γέμισε με θλίψη τον πολιτικό κόσμο και το Κοινοβούλιο, που πριν από λίγες ημέρες θρήνησε τον χαμό του Μανούσου Βολουδάκη. Με καταγωγή από τη Σύμη, ο Νεκτάριος Σαντορινιός γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Υπηρέτησε τις αρχές της Αριστεράς στην πρώτη γραμμή του συνδικαλισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης πριν εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Το 2016 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής ως υφυπουργός και το 2018 ως αναπληρωτής υπουργός. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη μέλος του Κοινοβουλίου και ορίστηκε τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έδινε πάντα το μήνυμα πως τη μάχη τη δίνουμε νικώντας τον καρκίνο. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε για την απώλειά του: «Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετίσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας. Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος. Η απώλεια για όλους μας είναι μεγάλη».

Απεβίωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός – «Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετίσεις έναν δικό σου άνθρωπο», το μήνυμα Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του τόνισε: «Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός πολιτικού που υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του, την παράταξή του και τη δημόσια ζωή, ιδίως στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής». Τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου εξέφρασε και ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνοντας πως «ο Νεκτάριος Σαντορινιός χάραξε μια πολιτική διαδρομή με ήθος και αξιοπρέπεια».

Από την αξιωματική αντιπολίτευση ανέστειλαν όλες τις κομματικές εκδηλώσεις και συνεδριάσεις για τρεις ημέρες. Τονίζουν πως η πολιτική για τον Νεκτάριο Σαντορινιό ήταν το μέσο όχι για να κερδίσει αξιώματα, αλλά για να πράξει και να αφήσει έργο. Συνέδεσε το όνομά του με τις νησιωτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ένα μόνιμο μέτρο που αναγνωρίζει στην πράξη την απομόνωση των νησιών, όπως συνήθιζε να δηλώνει. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στη Ρόδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή