ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία τα ψηφοδέλτια – Ποια πρόσωπα «παίζουν» για το Επικρατείας

ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία τα ψηφοδέλτια – Ποια πρόσωπα «παίζουν» για το Επικρατείας

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκκρεμότητα των τελευταίων ψηφοδελτίων κλείνουν στο ΠΑΣΟΚ και η ηγετική ομάδα του κόμματος βγαίνει μπροστά με στόχο να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κομματικό μηχανισμό στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Με την ημερομηνία των εκλογών να δείχνει να έχει «κλειδώσει» στις 9 Απριλίου, απομένουν λιγότερες από 50 ημέρες για την προεκλογική εκστρατεία.

Στο μέτωπο των ψηφοδελτίων δεν έχουν ανακοινωθεί οι συνδυασμοί σε έξι εκλογικές περιφέρειες: στις μονοεδρικές Ευρυτανίας, Σάμου, Ζακύνθου και Καστοριάς και σε Αρκαδία και Λακωνία. Και, βεβαίως, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο πάντως θα ανακοινωθεί μετά την προκήρυξη των εκλογών. Πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι εκκρεμότητες.

Στις μονοεδρικές περιφέρειες, με δεδομένο πως δεν θεωρείται πιθανό ότι το κόμμα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις κάποια από αυτές, έγινε προσπάθεια να ενεργοποιηθούν και να πειστούν να είναι υποψήφια στελέχη που θα καταγράψουν ένα θετικό αποτέλεσμα ανάμεσα στους υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλείσει και το ψηφοδέλτιο της Λακωνίας και η μεγαλύτερη εκκρεμότητα παραμένει στην Αρκαδία, όπου τις τελικές αποφάσεις για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου θα πρέπει να λάβει η ηγεσία του κόμματος.

Οσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και οι επαφές με δυνητικούς υποψηφίους γίνονται από τον ίδιο, με προσοχή και αθόρυβα. Το στοιχείο της έκπληξης θεωρείται σημαντικό και η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί με πρόωρη δημοσιοποίηση ονομάτων να το χαλάσει ή να διακινδυνεύσει το εγχείρημα προσέγγισης συγκεκριμένων ατόμων. Οπως αναφέρεται, η προσπάθεια που γίνεται είναι να συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας που θα σηματοδοτεί τη βούληση του κόμματος να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο της Κεντροαριστεράς με σοβαρά και αναγνωρισμένα για την προσωπική διαδρομή τους πρόσωπα.

Η επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να διαχειριστεί ο ίδιος την προσέγγιση με δυνητικούς υποψηφίους έχει να κάνει και με την προσπάθεια αποφυγής εσωκομματικών προστριβών από αντιδράσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια υποψηφιότητα μη αρεστή, αλλά και με το στοιχείο του αιφνιδιασμού των αντίπαλων κομματικών επιτελείων. Οι στενοί συνεργάτες του έχουν αναλάβει, με βάση τα βασικά χαρακτηριστικά που ο ίδιος έχει προσδιορίσει, να συγκεντρώσουν προτάσεις ώστε να διαμορφωθεί μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δεξαμενή και να υπάρχει ευχέρεια επιλογής.

Σε κάθε περίπτωση, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθούν πρόσωπα από το επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, ο επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής. Εδώ και καιρό ακούγεται σταθερά το όνομα της δικηγόρου Ελένης Χρονοπούλου, η οποία θα μπορούσε να είναι η υποψήφια του απόδημου Ελληνισμού στο Επικρατείας. Επίμονα ακούγεται και το όνομα του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου με τον οποίο ο κ. Ανδρουλάκης διατηρεί καλή σχέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή