Άρχισε η εποχή Χριστοδουλίδη στην Κύπρο

Άρχισε η εποχή Χριστοδουλίδη στην Κύπρο

Τα καθήκοντά του ανέλαβε χθες, μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στο Προεδρικό Μέγαρο, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένη η τελετή ανάληψης καθηκόντων της νέας κυβέρνησης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα καθήκοντά του ανέλαβε χθες, μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στο Προεδρικό Μέγαρο, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένη η τελετή ανάληψης καθηκόντων της νέας κυβέρνησης.

«Οι προσδοκίες του κόσμου είναι πάρα πολύ ψηλά και για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες», δήλωσε μεταξύ άλλων χθες ο κ. Χριστοδουλίδης στους δημοσιογράφους, μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο με τον τέως πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Οι προσδοκίες του κόσμου είναι πάρα πολύ ψηλά και για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα», ανέφερε μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος επισήμανε: «Στόχος είναι η από κοινού επίτευξη της αναβάθμισης της θεσμικής συνεργασίας μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες προς όφελος του πολίτη. Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνομαι σε ετήσια βάση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να παρουσιάζω το νομοθετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης του επόμενου έτους αλλά και τον απολογισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, θα συγκαλώ τακτικά συναντήσεις με την πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση σχετικά με τις πολιτικές προτεραιότητες της χώρας, την πορεία υλοποίησης και τον ρόλο του νομοθετικού έργου».

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε σε δηλώσεις του προς τον Τύπο ότι «ύστερα από 49 χρόνια παρουσίας στην πολιτική, φτάνει η ώρα να αναλάβουν κάποιοι νέοι άνθρωποι που ο λαός εξέλεξε. Είναι καλά γνωστό ότι ο περιορισμός των θητειών ήταν μια δική μου δέσμευση έτσι ώστε να υπάρχει η ανανέωση και χαίρομαι διότι πραγματικά σήμερα καταγράφεται μια νέα σελίδα στην κυπριακή πολιτική ιστορία», για να προσθέσει πως θα λειτουργήσει πολιτικό γραφείο στη Λεμεσό και ενδεχομένως αργότερα και στη Λευκωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή