Κρήτη: Ξανά πρώτη η ΝΔ μετά από 11 χρόνια

Κρήτη: Ξανά πρώτη η ΝΔ μετά από 11 χρόνια

Τα ποσοστά δεν αποδεικνύουν μόνο την νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ σε δύο από τους τέσσερις νομούς.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρελθόν αποτελεί η «μονοκρατορία» του ΣΥΡΙΖΑ -από το 2012- στην νοτιότερη περιφέρεια της Ελλάδας, καθώς η πλειοψηφία των Κρητικών έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης μετά από 11 χρόνια την Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα σε ενσωμάτωση 91%, η ΝΔ είναι πρώτη δύναμη και στους τέσσερις νομούς, συγκεντρώνοντας

  • 39,89% στο Λασίθι,
  • 35,30% στο Ηράκλειο,
  • 37,12% στο Ρέθυμνο και
  • 41,27% στα Χανιά.

Ωστόσο, τα ποσοστά δεν αποδεικνύουν μόνο την νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ σε δύο από τους τέσσερις νομούς.

Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερη δύναμη στο Λασίθι με ποσοστό 21,65% αφήνοντας πίσω το ΣΥΡΙΖΑ με 17,83%. Δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ και στο Ρέθυμνο, καθώς εκεί μέχρι στιγμής η καταμέτρηση δείχνει 21,60%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω σχεδόν μία μονάδα, δηλαδή 20,97%.

Η μεγαλύτερη μάχη δίνεται πάντως στο Ηράκλειο της Κρήτης, τη γενέτειρα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος βρίσκονταν εκεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να ασκήσει τα εκλογικά του δικαιώματα. Ειδικότερα σε ποσοστό ενσωμάτωσης 91%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά με 22,91% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 22,04%.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή