Συγκλίσεις στην ακροδεξιά πολυκατοικία

Συγκλίσεις στην ακροδεξιά πολυκατοικία

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε χθες ο Ηλίας Κασιδιάρης

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελάχιστο χρόνο μετά την εκδήλωση ανταρσίας στους κόλπους των Σπαρτιατών από εννέα εκ των έντεκα βουλευτών που κατήγγειλαν τον αρχηγό τους, εκφράζοντας δημόσια την αφοσίωσή τους στον Ηλ. Κασιδιάρη, η σκιώδης, πλην ισχυρή, αρχηγική επιρροή που ασκεί στο προαναφερθέν μόρφωμα ο καταδικασθείς ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις πλέον και σε συμβολικό επίπεδο. Η μέσω χθεσινής ανάρτησης, στον λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υπαρχηγός των χρυσαυγιτών, γνωστοποίηση της επίσημης υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Αθηναίων συνοδεύτηκε από το σήμα του συνδυασμού του Ηλ. Κασιδιάρη στο οποίο κυριαρχεί η αρχαία περικεφαλαία – σύμβολο, ως γνωστόν, και του προαναφερθέντος μορφώματος.

Υπενθυμίζεται πως η ανταρσία στους Σπαρτιάτες εκδηλώθηκε με αφορμή τη δημόσια αποδοκιμασία του τυπικά αρχηγού Β. Στίγκα προς τον βουλευτή του Κ. Φλώρο, ο οποίος αναφερόμενος στην προοπτική της υποψηφιότητας Κασιδιάρη είχε πει στη Βουλή πως θα «είναι το ευχάριστο γεγονός των ημερών».

Τις ημέρες που ακολούθησαν επιχειρήθηκε να πέσουν οι τόνοι, με τον Β. Στίγκα να λέει ότι μεταξύ άλλων προγραμματιζόταν έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τώρα πια, που επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα, εκτιμάται πως οι όποιες εξελίξεις θα πυροδοτήσουν απρόβλεπτες τάσεις τόσο στο συγκεκριμένο σχήμα όσο και ευρύτερα στον εθνικιστικό – πατριωτικό χώρο, που συμπεριλαμβάνει επιπροσθέτως την Ελληνική Λύση και τη Νίκη.

Στον εν λόγω χώρο, εκτός από τις πρώτες έντονα συγκρουσιακές εκδηλώσεις, ειδικά ανάμεσα στους Β. Στίγκα και Κυρ. Βελόπουλο, έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών εργασιών και συγκλίσεις επί αρκετών θεμάτων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι νέες ταυτότητες, τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, το μεταναστευτικό – προσφυγικό, τα ελληνοτουρκικά, έως και η προσήλωση στον εθνικισμό.

Εκπτωση από το αξίωμα

Ως προς το ουσιαστικό και διαδικαστικό, πάντως, της υποψηφιότητας Κασιδιάρη σημειώνεται ότι επιλογή της κυβέρνησης –παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές σκέψεις– είναι να μην υπάρξει νέα απαγορευτική ρύθμιση, αλλά απλώς να ισχύσει η ήδη υπάρχουσα νομοθεσία: σύμφωνα με αυτήν, δεν απαγορεύεται μεν σε καταδικασμένους για διάφορα αδικήματα να μετέχουν στις εκλογές, αλλά ουδέποτε καταλαμβάνουν αυτοδιοικητικό αξίωμα, μια και τίθενται άμεσα σε έκπτωση και έτσι ματαιώνεται ενδεχόμενη εκλογή τους.

«Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις και η υποψηφιότητα του καταδικασμένου για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αποτελούν ύβρη για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Αθήνας. Τους καλώ να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην Ακροδεξιά και στον φασισμό, στην κάλπη των δημοτικών εκλογών», σχολίασε χθες ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή