Εντός και Εκτός: Τα ντραμς του Ανδρέα και το χειροκρότημα

Εντός και Εκτός: Τα ντραμς του Ανδρέα και το χειροκρότημα

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Κινητικότητα αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα από διάφορα χριστιανικά σωματεία και συλλόγους αναφορικά με το θέμα των νέων ταυτοτήτων. Η προαναγγελία ότι θα αρχίσει η έκδοσή τους τον Σεπτέμβριο ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των ακραίων και συντηρητικών κύκλων που σε κάθε σχετική συζήτηση αντιδρούν. Οι νέες ταυτότητες είναι ένα αγαπημένο θέμα όσων αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας, που τις συνδέουν με το «χάραγμα του αντιχρίστου». Ετσι, στο Διαδίκτυο πληθαίνουν οι παραινέσεις προς τους πολίτες να αρνηθούν να παραλάβουν τις νέες ταυτότητες, να αποφεύγουν οποιοδήποτε ψηφιακό μέσο ταυτοποίησης και να χρησιμοποιούν συμβατικά μέσα ταυτοποίησης. Πέραν αυτών, για τις 3 και 10 Σεπτεμβρίου οργανώνονται συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντιστοίχως, με σύνθημα «Οχι στις νέες ταυτότητες, όχι στην ψηφιακή ηλεκτρονική σκλαβιά». Φαίνεται ότι οι διαβεβαιώσεις που έσπευσε να δώσει ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Μηταράκης σε συνάντησή του με ιεράρχες, ότι οι νέες ταυτότητες δεν αποτελούν απειλή, δεν κρίθηκαν επαρκείς.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Στο ερώτημα «κιθαρίστας ή ντράμερ» απάντησε εμφατικά ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πήγε ένα βήμα πιο πέρα και έθεσε την τέχνη του στην υπηρεσία του λαού: έπαιξε ντραμς σε πανηγύρι στη Φωκίδα, στη Δεσφίνα συγκεκριμένα. Δεν πέρασε απαρατήρητο το ότι επέλεξε να συνοδεύσει τον τραγουδιστή Χρήστο Μενιδιάτη στο λαϊκό άσμα «Τα μάζεψα τα πράγματα κι έφυγα από το σπίτι». Οι συνειρμοί εύλογοι, μετά την πρόσφατη απόφαση του κ. Λοβέρδου να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ. Σε άλλο σημείο του τραγουδιού ο στίχος λέει «και μη ρωτάς πού πάω, μη ρωτάς πού ζω. Φταις εσύ που φτάσαμε στο χωρισμό». Στίχοι βγαλμένοι από την (πολιτική) ζωή. Πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος εισέπραξε θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Τις διακοπές του στην Ιθάκη απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες ο Αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ο γνωστός για τις υποστηρικτικές προς τη χώρα μας θέσεις γερουσιαστής και η σύζυγός του εθεάθησαν και φωτογραφήθηκαν να κάνουν βόλτες στην προκυμαία του νησιού, συνοδευόμενοι από άνδρες της ασφάλειάς τους. Πριν από την Ιθάκη το ζεύγος Μενέντεζ πέρασε από την Αθήνα και συνέφαγαν με τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας Τζορτζ Τσούνη σε εστιατόριο στην Πλάκα. Μάλιστα φωτογραφήθηκαν με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, ο οποίος μοιράστηκε το στιγμιότυπο με διαδικτυακούς φίλους του. Ο Αμερικανός γερουσιαστής αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο το προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς, που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία από 22 έως 25 Αυγούστου.

Ο ΤΟΠΟΣ

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε στην Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Συναντήθηκε με δώδεκα γυναίκες που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών στον Νομό Εβρου και είχε την ευκαιρία να μάθει από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις της καθημερινότητας στην ακριτική περιοχή και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. «Κάθε φορά που συναντώ γυναίκες του Εβρου εντυπωσιάζομαι και συγκινούμαι. Εντυπωσιάζομαι από την αίσθηση σκοπού που τις διακατέχει και εμποτίζει κάθε τους δραστηριότητα, συγκινούμαι με τους αγώνες, την πίστη, την αντοχή, το κουράγιο τους», υπογράμμισε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Σακελλαροπούλου. Στη διάρκεια της συζήτησης οι γυναίκες αναφέρθηκαν στις ιδιαίτερες δυσκολίες στην περιοχή, με έμφαση στο πρόβλημα της ανεργίας, που έχει μεγάλη επίπτωση σε όλες τις παραμέτρους της ζωής. Εγινε, ωστόσο, αναφορά και στις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται από την ανάπτυξη η οποία καταγράφεται τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η ΑΤΑΚΑ

Το TikTok δεν είναι για όλους, αλλά αυτό δεν το αντιλαμβάνονται όλοι. Αλλωστε, ο νόμος της επικοινωνίας θέλει και την κακή δημοσιότητα να είναι προτιμότερη από την ανύπαρκτη δημοσιότητα. Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, υποψήφιος πλέον για τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, και βάλθηκε να καταπλήξει με ευφάνταστα βίντεο στο TikTok τους ψηφοφόρους. Στο τελευταίο βίντεο που ανήρτησε εμφανίζεται στο πάρκο της πόλης για σκέιτμπορντ να θαυμάζει τους νέους που επιδίδονται σε περίτεχνες φιγούρες. Τους πλησιάζει και ρωτάει «πώς γίνεται αυτό», για να λάβει την… αποστομωτική απάντηση «είναι περίπλοκο. Ασ’ το για εμάς και ασχολήσου με τα προβλήματα του δήμου». Ακολουθεί αυτοκριτικός μονόλογος του υποψηφίου: «Τι θέλω και ρωτάω; Δίκιο έχουν τα παιδιά. Ο καθένας κάνει αυτό που ξέρει καλά». Πάντως, παρά τις επικρίσεις για τη σκηνοθετική επιμέλεια του τελικού προϊόντος και την υποκριτική δεινότητα του υποψηφίου, τα βίντεο συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες προβολές. Αν μη τι άλλο, ο επικοινωνιακός στόχος επιτυγχάνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή