Στίγκας: Πολύωρη κατάθεση για «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε»

Στίγκας: Πολύωρη κατάθεση για «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε»

Να αποσυνδέσει την πολιτική λειτουργία του κόμματός του με τον Ηλ. Κασιδιάρη επιχείρησε, χθες, ο Β. Στίγκας ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθεια να αποσυνδέσει την πολιτική λειτουργία του κόμματός του με τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατέβαλε κατά την πολύωρη κατάθεσή του ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας.

Η κατάθεσή του, που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, υπήρξε απότοκο της εισαγγελικής παρέμβασης, η οποία εκδηλώθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο από την ίδια την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη. Η παρέμβαση προκλήθηκε από δημόσιες δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα ότι υπήρχε «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε» στους κόλπους του κόμματός του, ενώ υπήρξαν σαφείς υπαινιγμοί για ανάμειξη Κασιδιάρη στη δράση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών. Ομως, λίγες ώρες πριν από τη χθεσινή κατάθεση Στίγκα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και υπό τον φόβο πυροδότησης ραγδαίων διοικητικών, ποινικών και πολιτικών εξελίξεων, που ενδεχομένως θα παρέσυραν σε άγνωστες ατραπούς το εν λόγω κόμμα, ο επικεφαλής του ανακάλεσε την απόφαση διαγραφής τριών βουλευτών και δημοσίως τις καταγγελίες του περί έκνομων ενεργειών στους κόλπους των Σπαρτιατών.

Μετά ταύτα, η κατάθεσή του ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου –σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν και από τη δημόσια δήλωση Στίγκα μετά το πέρας της– κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος. Ο επικεφαλής των Σπαρτιατών επιχείρησε συστηματικά να αποσυνδέσει τον Ηλία Κασιδιάρη από την πολιτική δράση του κόμματός του, δήλωσε μάλιστα ότι ουδέποτε είπε ότι κάποιοι πήγαιναν στο Δομοκό και έπαιρναν οδηγίες, ενώ αρνήθηκε ότι βρισκόταν και ο ίδιος σε επικοινωνία με τον έγκλειστο της Χ.Α.

Η προσπάθεια Στίγκα να πείσει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι πίσω από τους Σπαρτιάτες, υπαγορεύεται από τον φόβο ότι κάτι τέτοιο, αν στοιχειοθετηθεί, θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων που θα αφορά πρώτα την κομματική χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε «πυρηνική βόμβα» για την ύπαρξη του ίδιου του κόμματος. Και τούτο διότι ο ισχύων νόμος απαγορεύει στα έγκλειστα στελέχη της Χ.Α. που εκτίουν ποινές για εγκληματική οργάνωση, όχι μόνον να έχουν φανερή κοινοβουλευτική ανάμειξη αλλά και αφανή.

Σε κάθε περίπτωση, ο Βασίλης Στίγκας χθες μετά την κατάθεσή του προσκόμισε στους δημοσιογράφους και γραπτή δήλωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, μέσω της οποίας οι βουλευτές δήλωναν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του, ενώ δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, επιχειρώντας να καταδείξει ότι οι σχέσεις Κασιδιάρη – Σπαρτιατών κινούνται μόνο στο επίπεδο της πολιτικής συνεργασίας.

Η κατάθεση Στίγκα θα συνεχιστεί ενδεχομένως στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επομένης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή