Σπαρτιάτες: Εξωθεσμικά κέντρα και απειλές κατήγγειλε ο Βασίλης Στίγκας

Σπαρτιάτες: Εξωθεσμικά κέντρα και απειλές κατήγγειλε ο Βασίλης Στίγκας

Τι είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών ενώπιον της εισαγγελέως – Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «απειλές», «ύβρεις» και «σχέδιο ανατροπής του» από εξωθεσμικούς παράγοντες, τους οποίους «φωτογράφισε» δίχως να κατονομάσει, φέρεται να έκανε λόγο ο αρχηγός των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας στις δύο καταθέσεις του ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στη Βουλή και μάλιστα σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας με αντικείμενο την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος. Η υπόθεση ήρθε στο φως στα τέλη Αυγούστου, όταν μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας είχε πει, σχολιάζοντας την απουσία των βουλευτών του κόμματος από τα έδρανα, ότι είναι «καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia ή Δον Κορλεόνε». Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο κ. Στίγκας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης. Εδωσε μια πρώτη κατάθεση στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ ακολούθησε δεύτερη, συμπληρωματική, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο πρόεδρος των Σπαρτιατών περιέγραψε ενώπιον της εισαγγελέως ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές δέχθηκε αφόρητες πιέσεις και απειλές που είχαν ως στόχο να τον ωθήσουν σε παραίτηση προκειμένου να αναλάβει τα ηνία του κόμματος ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Κατσιβαρδάς, εκ των συνηγόρων του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη. Ο κ. Στίγκας δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Ηλία Κασιδιάρη. Αρκετοί, ωστόσο, θεωρούν ότι τον «φωτογράφισε» όταν μιλούσε για «εξωθεσμικά κέντρα».

Ο πρόεδρος του κόμματος φέρεται να αποκάλυψε ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν στόχος επίθεσης τα γραφεία στο Παλαιό Φάληρο που είχαν χρησιμοποιηθεί για την πρώτη συνέντευξη Τύπου του κόμματος το πανηγυρικό βράδυ των εκλογών, αλλά και οικογενειακή επιχείρησή του στην Ηλιούπολη. Κατήγγειλε ακόμη ότι εξαιτίας των απειλών και συκοφαντιών που δέχονταν ο ίδιος και η οικογένειά του μέσω και των social media, η κόρη του τρομοκρατήθηκε. Φέρεται ακόμη να επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι βουλευτές του κόμματός του είχαν επιλέξει «συνειδητά» και για λόγους «συμβολισμού» να απουσιάζουν την 31η Αυγούστου από τα έδρανα του Κοινοβουλίου όταν ο ίδιος βρισκόταν στο βήμα της Βουλής. «Οταν μίλησα για Greek Mafia τελούσα εν βρασμώ ψυχής», φέρεται να κατέθεσε για την επίμαχη συνεδρίαση.

Ο κ. Στίγκας αποδίδει κομβικό ρόλο στην υπόθεση της διαγραφής με δική του απόφαση του βουλευτή Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Φλώρου. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως για το εάν γνωρίζει από πού εκπορεύονται οι επιθέσεις εις βάρος του, ο κ. Στίγκας απάντησε αρνητικά. Φρόντισε να διευκρινίσει ωστόσο ότι οι ύβρεις και απειλές εντάθηκαν μετά τη διαγραφή του κ. Φλώρου, ο οποίος παραβιάζοντας οδηγία του κ. Στίγκα είχε σπεύσει από το βήμα της Βουλής να ανακοινώσει τη στήριξη των Σπαρτιατών στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων. «Δεχόμουν τηλεφωνήματα από συναγωνιστές που μου έλεγαν ότι πίσω από τις πιέσεις βρίσκεται ο βουλευτής Κατσιβαρδάς», φέρεται να κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος. Επίσης, κατέθεσε ότι ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Δημητροκάλλης επισκεπτόταν συχνά τον Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού.

Ολα τα παραπάνω, όπως και οι αναφορές σε ζητήματα χρηματοδότησης του κόμματος, θα τεθούν υπόψη των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας, που πλην συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρουν απόφαση για τη συνέχιση της έρευνας και την άρση ασυλίας των βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις ως ύποπτοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή