Οποιος καεί στον χυλό…

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε στη Ν.Δ. όλη την προηγούμενη εβδομάδα για να αποτραπεί ένα εκκολαπτόμενο «αντάρτικο» στη διαδικασία ανάδειξης νέου προεδρείου στην ΚΕΔΕ. Είναι πρόσφατες οι μνήμες από την εξέλιξη που είχαν διάφορα «αντάρτικα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ετσι, όταν πριν από περίπου δέκα ημέρες ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε αποφασισμένος να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος για την ΚΕΔΕ απέναντι στην υποψηφιότητα του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, που η Ν.Δ. στηρίζει, ενεργοποιήθηκε ο κομματικός και κυβερνητικός μηχανισμός για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο. Τελικά, έπειτα από εργώδεις διεργασίες και κύκλο συναντήσεων, ο κ. Κωνσταντέλλος πείσθηκε να μην είναι υποψήφιος.

Θετικό μομέντουμ

Η τόσο μεγάλη κινητικότητα από την πλευρά της Ν.Δ. έχει να κάνει με την αυξημένη αυτοπεποίθηση με την οποία το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ. Στη Χαρ. Τρικούπη θέλουν να αξιοποιήσουν το θετικό μομέντουμ και την επιτυχία των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα επιδιώξουν μια καλή παρουσία στις εκλογές της ΚΕΔΕ. Ακούστηκε, μάλιστα, ότι θα μπορούσε ακόμη και ο Χάρης Δούκας να διεκδικήσει την προεδρία, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ή δεν είναι σίγουρο ότι θα το επιθυμούσε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, στο κυβερνών κόμμα φρόντισαν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα βρεθούν με δύο υποψηφίους –επίσημο και «αντάρτη»– σε αυτή την αναμέτρηση.

Αυτοεξαίρεση

Η εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη δικαιώνει όσους περίμεναν ότι κάθε άλλο παρά ανέφελη θα ήταν η συγκρότησή της. Χθες ο Θάνος Πλεύρης της Ν.Δ. με επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής Δημ. Μαρκόπουλο γνωστοποίησε την αυτοεξαίρεσή του. Οπως αναφέρει ο κ. Πλεύρης, προηγήθηκε εις βάρος του μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών που «με κατονομάζει ως μηνυόμενο σχετικά με υποτιθέμενη συμμετοχή μου σε όργανο το οποίο έλαβε, δήθεν, αποφάσεις για τον χώρο του δυστυχήματος». Χαρακτηρίζει τη μήνυση «προφανώς αβάσιμη» και εκτιμά ότι «γίνεται προσχηματικά», αλλά δηλώνει αποχή ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία της επιτροπής.

Χωρίς τη Ζωή

Η επιτροπή θα ξεκινήσει τις εργασίες χωρίς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία χθες, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, γνωστοποίησε ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα την αναπληρώσει ως μέλος η βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελενα Καραγεωργοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή