Κυβέρνηση για ομόφυλα ζευγάρια: Ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα

Κυβέρνηση για ομόφυλα ζευγάρια: Ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η κυβέρνηση σέβεται τον ρόλο και τις απόψεις της Εκκλησίας, όμως εφαρμόζει το πρόγραμμά της

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στην αναφορά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για δημοψήφισμα σχετικά με το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα

Ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επισήμανε αρχικά ότι η κυβέρνηση σέβεται τον ρόλο και τις απόψεις της Εκκλησίας, όμως εφαρμόζει το πρόγραμμά της. 

«Μία από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήταν και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ρύθμιση που θα ψηφιστεί καλύπτει ένα κενό προς όφελος των παιδιών.

Τόνισε, επίσης, ότι κανείς δεν μπορεί να υποδείξει στην Εκκλησία τι θα πει. «Με τον απόλυτο σεβασμό στην Εκκλησία, στη χώρα υπάρχει εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία». 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος, ερωτηθείς για τη στάση της Εκκλησίας σε σχέση με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών είπε, μεταξύ άλλων: «Γιατί να μη γίνει ένα δημοψήφισμα; Δεν θα ήταν μια πρόταση και αυτή;», υπογραμμίζοντας ότι η ιεραρχία θα αποφασίσει για τη στάση της Εκκλησίας, η οποία οφείλει να ενημερώσει το ποίμνιο.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Bloomberg, επισήμανε ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα γίνει νόμος του κράτους μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου. 

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου:

«Θα συνέλθει η ιεραρχία μετά από δυο-τρεις ημέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας, επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος (…).

Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός μας θέλει να κάνει αυτό θα το κάνει – αν δεν θέλει, όχι. Το ποίμνιο να ενημερωθεί πρέπει. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πώς θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα έρθουν.

Πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες; Πώς θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του; Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;

(…) Είναι θέμα της κοινωνίας, η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει οτιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη.

Σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή