Παρατεταμένη προεκλογική περίοδος με «όλους εναντίον όλων»

Παρατεταμένη προεκλογική περίοδος με «όλους εναντίον όλων»

Κλιμακώνεται η σύγκρουση της Ν.Δ. με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια μακρά προεκλογική περίοδο ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, με σκληρή αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους, προϊδεάζει το σκηνικό «όλοι εναντίον όλων» που κυριαρχεί στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εκτός από το μέτωπο με την κυβέρνηση και τη Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, όσον αφορά τη δεύτερη θέση, δεν θα πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένο στις ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ, που για αρκετούς μήνες εμφανιζόταν να διατηρεί προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει να πληρώνει την αδυναμία του να κεφαλαιοποιήσει τη ραγδαία φθορά που υπέστη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενας «πόλεμος» ανακοινώσεων, δηλώσεων, σχολίων, ερωτημάτων και απαντήσεων ξέσπασε με αντικείμενο τη διαρροή των e-mails ψηφοφόρων του εξωτερικού, αλλά και σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε χθες στις αιχμές της αντιπολίτευσης εναντίον της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως αναφορικά με την υπόθεση της λίστας των e-mails ότι «η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εμπλέξει τη νυν υπουργό Εσωτερικών δεν έχει καμία βάση. Η κ. Κεραμέως κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα δεν ήταν καν υπουργός Εσωτερικών». Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης απέδωσε στην αντιπολίτευση «προσπάθεια να εργαλειοποιήσει το ζήτημα». «Προφανώς η αντιπολίτευση το κάνει αυτό γιατί καταψήφισε την επιστολική ψήφο και θέλει οτιδήποτε σημαντικό για τη χώρα, οτιδήποτε οχυρώνει τη δημοκρατία, οποιαδήποτε τομή, να την υποδαυλίσει», τόνισε. Η ίδια η κ. Κεραμέως απάντησε (ΣΚΑΪ) ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και υπογράμμισε ότι «η αντιπολίτευση θέλει να υπονομεύσει την επιστολική ψήφο». Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στα κόμματα όλα τα στοιχεία της έρευνας που έκανε για το θέμα. Παράλληλα, σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου τίθεται το ερώτημα όσον αφορά την υπουργό Εσωτερικών: «Μπορεί να εγγυηθεί, μετά τα όσα συνέβησαν, το αδιάβλητο των εκλογών μέσω επιστολικής ψήφου;».

Ερωτήματα για τη διενέργεια των εκλογών έθεσε με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή και σκανδαλώδη μεθόδευση, που κλονίζει καίρια το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών ότι το κράτος που ο πρωθυπουργός διαφημίζει ως επιτελικό και σύγχρονο επιτελεί με θεσμική ευλάβεια κρίσιμες λειτουργίες όπως είναι οι εκλογικές διαδικασίες».

Την ίδια στιγμή, στα ερωτήματά τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη επιμένουν τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΠΑΣΟΚ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε χθες τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να δώσει νωρίτερα από την περίοδο που υποχρεώνεται εκ του νόμου, όπως οι υπόλοιποι έχοντες υποχρέωση, τα στοιχεία τού “πόθεν έσχες” του, για να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα τα οποία τίθενται στον δημόσιο διάλογο. Οσο δεν το κάνει, αυτό φανερώνει ίσως φόβο και ενδεχομένως ενοχή». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος υπογράμμισε (ΑΝΤ1) ότι «ο κ. Κασσελάκης οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τις εταιρείες που κατείχε, αυτές στις οποίες είχε μερίσματα και πότε έγιναν οι μεταβιβάσεις αυτών. Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι “καθαρός ουρανός” που “αστραπές δεν φοβάται”, θα μπορούσε να έχει ήδη δώσει εξηγήσεις και στοιχεία, απ’ όταν προέκυψε το θέμα με το δάνειο που έδωσε στο κόμμα του». Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε δηλώσεις της ότι ο κ. Κασσελάκης «δεν έχει, πλέον, συμμετοχή σε καμία εταιρεία» και ότι «όπως οφείλει από τον νόμο, μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα υποβάλει το “πόθεν έσχες”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή