Στροφή ΣΥΡΙΖΑ στη θετική πολιτική ατζέντα

Στροφή ΣΥΡΙΖΑ στη θετική πολιτική ατζέντα

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η πρόταση για σταθερό φορολογικό σύστημα ωφέλησε δημοσκοπικά το κόμμα – Γκρίνιες για την απουσία βουλευτών από τη συνεδρίαση της Κ.Ο.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θετική ατζέντα επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η δημοσκοπική άνοδος δεν ήρθε τυχαία. H ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση που παρουσιάστηκε για την καταπολέμηση της ακρίβειας και τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος προκάλεσε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Ειδικά το κομμάτι που προβλέπει μείωση της φορολογίας για τους μικρομεσαίους και αύξηση για τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κάνει πράξη μια αριστερή στροφή που ακουμπάει και ένα μεγάλο μέρος του κεντρώου κοινού. Η σχετική πρόταση νόμου θα είναι έτοιμη με το που θα πάρει ο Στέφανος Κασσελάκης το απολυτήριό του, στις αρχές του άλλου μήνα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κυριάρχησε το θέμα των Τεμπών και η σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Από την Κουμουνδούρου λένε όχι στην προανακριτική επιτροπή που θα οδηγήσει σε «αμνήστευση» εξαιτίας των αποφάσεων της πλειοψηφίας και στηρίζουν το αίτημα ο φυσικός δικαστής να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες που τυχόν υπάρχουν. Το άλλο θέμα που θα συνεχίζουν να προτάσσουν είναι η διαρροή των e-mails. Τονίζουν πως η κυβέρνηση οφείλει να δώσει στα πολιτικά κόμματα όλα τα στοιχεία και παράλληλα να τα παραδώσει και στον εισαγγελέα που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έγινε και μια πρώτη συζήτηση για την ανακατανομή ρόλων στο επικοινωνιακό κομμάτι, όπου αναμένονται αρκετές αλλαγές. Το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ορίστηκε να είναι η δημοσιογράφος Ελενα Παπαδοπούλου, με τα κεντρικά να παραμένουν στην Κουμουνδούρου. Προκειμένου να καλυφθούν κενά που υπάρχουν σε πολλούς νομούς όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκπροσώπηση, καθορίστηκε ποιοι βουλευτές θα είναι πλέον «διπλοθεσίτες», αναλαμβάνοντας να ενημερώνονται για τις ανάγκες των περιφερειών όπου το κόμμα δεν κατάφερε να πάρει κάποια έδρα.

Για παράδειγμα, η Θ. Τζάκρη θα αναλάβει την Πιερία και την Ημαθία, ο Πέτρος Παππάς και τις Σέρρες, ο Γ. Σαρακιώτης την Ευρυτανία, η Κ. Νοτοπούλου την Καβάλα, ο Χ. Γιαννούλης τη Λέσβο, η Ρ. Θρασκιά τη Χίο, o Γ. Καραμέρος τη Δυτ. Αττική κ.λπ. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, επειδή ήταν παρόντες μόνο 25 βουλευτές, που στο τέλος φέρεται να μειώθηκαν κι άλλο, τέθηκε και θέμα καταγραφής των απόντων έτσι ώστε στην επόμενη συνεδρίαση να μην υπάρχουν απουσίες. «Μουρμούρα», σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε και για την παρουσία των βουλευτών στα κομματικά μέσα, όπως η «Αυγή», που ζητήθηκε να είναι πιο συχνή. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα δεχθεί το πρώτο επισκεπτήριο στη Θήβα την Πέμπτη. Στο στρατόπεδο αναμένεται να βρεθούν ο διευθυντής του γραφείου του Μανώλης Καπνισάκης και ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή