«Πάγος» ΣΥΡΙΖΑ στον Πέτρο Παππά για τις καταλήψεις

«Πάγος» ΣΥΡΙΖΑ στον Πέτρο Παππά για τις καταλήψεις

Ο βουλευτής του κόμματος είχε υποστηρίξει ότι η Αστυνομία θα πρέπει να μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν συντελούνται παράνομες πράξεις

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δήλωση του Πέτρου Παππά στο Attica TV ότι προφανώς θα πρέπει να μπαίνει η Αστυνομία στα πανεπιστήμια όταν υπάρχουν παράνομες πράξεις, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχουν νόμιμες καταλήψεις», αποτέλεσε ένα από τα θέματα συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε μετά από αρκετές ημέρες στην Κουμουνδούρου. Ολγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Διονύσης Τεμπονέρας και ο γραμματέας της νεολαίας Κώστας Παναγιωτόπουλος φέρονται να επισήμαναν πως από τη στιγμή που το κόμμα είχε στηρίξει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, δεν μπορεί ο βουλευτής να εκφράζει απόψεις που δεν συμβαδίζουν με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον είχε προλάβει η Νέα Αριστερά, η οποία είχε καταδικάσει από την Πέμπτη τις δηλώσεις του κ. Παππά υποστηρίζοντας πως παρέχει στον πρωθυπουργό «άλλοθι από τα αριστερά». Στη συνεδρίαση ειπώθηκε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που καταπάτησε το άρθρο 16 του Συντάγματος». Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, να επικοινωνήσει με τον βουλευτή.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ της «Κ» των προηγούμενων ημερών για τον «οδικό χάρτη» που θα ακολουθηθεί για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. Αυτό που ειπώθηκε μέσα στη σύσκεψη είναι πως 35 θέσεις θα καλυφθούν από τις προκριματικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν υβριδικά στις 14 Απριλίου. Οι δύο νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Ελενα Κουντουρά, θα ενταχθούν στην τελική λίστα αυτομάτως, ενώ πέντε υποψήφιοι θα οριστούν στο ψηφοδέλτιο από τον Στέφανο Κασσελάκη. Το πράσινο φως είχε δοθεί στον πρόεδρο του κόμματος από το Εκτελεστικό Γραφείο πριν παρουσιαστεί στη Θήβα.

Στις προκριματικές κάλπες θα λάβουν μέλος περίπου 400 άτομα, τα οποία θα επιλέξουν την περιφέρεια στην οποία επιθυμούν να κατέβουν. Αποφασίστηκε πως θα ισχύσει ποσόστωση ανά περιοχή ανάλογα με τον πληθυσμό. Για παράδειγμα, η Αττική θα έχει στη λίστα 12 από τους 42 υποψηφίους συνολικά. Στην ψηφοφορία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου, που θα γίνει και ηλεκτρονικά μέσω του iSYRIZA, θα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός των μελών και φίλοι του κόμματος, και συνεπώς θα στηθούν δύο διαφορετικές κάλπες. Μέλη και φίλοι που θα επιλέξουν τη διά ζώσης ψηφοφορία θα έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν την ίδια ημέρα.

Στην Π.Γ. αποφασίστηκε η δημιουργία μιας «task force» που, όπως ορίστηκε, «θα παρακολουθεί ζητήματα διαβλητότητας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς και ζητήματα τυχόν παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή