ΣΥΡΙΖΑ: Θύελλα από την παρέμβαση Φαραντούρη

ΣΥΡΙΖΑ: Θύελλα από την παρέμβαση Φαραντούρη

Είπε πως θα ήταν «ευχής έργον», εάν προκύψουν σκάνδαλα, η Ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «φάλτσα» εξακολουθούν να κοστίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και η Ιστορία έχει δείξει πως τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα. Ο Νίκος Φαραντούρης προκάλεσε αίσθηση με την αναφορά του (στο One) πως θα ήταν «ευχής έργον», εάν προκύψουν σκάνδαλα, η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι να ρίξει την κυβέρνηση. Στο σχόλιο, μάλιστα, πως ο Aρειος Πάγος κάλεσε την κ. Κοβέσι να παραμείνει εντός των αρμοδιοτήτων της τόνισε: «Και τι σημαίνει, πως έχει δίκιο ο Aρειος Πάγος; O Aρειος Πάγος στη χούντα έλεγε η επανάσταση επικρατεί και σας παράγει δίκαιο».

Ανακοίνωση εξέδωσε η Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του πολιτεύματος και των δημοκρατικών θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος, στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο θεσμό της Δικαιοσύνης».

Στην Κουμουνδούρου απέφυγαν να τοποθετηθούν επί των δηλώσεων του στελέχους τους. Ο Πέτρος Παππάς στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε πως «οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού, και ενδεχομένως ήταν μια διατύπωση ατυχής. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Φαραντούρης δεν εννοούσε αυτό». Στο ίδιο μήκος κύματος –κρατώντας αποστάσεις– και ο Χρήστος Γιαννούλης στον ΣΚΑΪ τόνισε πως τις κυβερνήσεις τις ρίχνει ο λαός «διαμορφώνοντας την ψήφο του και την επιλογή του από τα δεδομένα, τις αποκαλύψεις, τα στοιχεία και την αλήθεια». Ο Παύλος Μαρινάκης είχε σχολιάσει στο Mega πως το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επετέθη με «χυδαίο τρόπο στη χώρα». Σε νέα δήλωσή του ο Νικόλας Φαραντούρης μίλησε για αλλεργικό σοκ που έχει πάθει η Ν.Δ. και παρότι αναφέρθηκε σε «μονταζιέρα νούμερο 2» επέμεινε στην άποψή του: «H εισαγγελική έρευνα απ’ όπου κι αν προέρχεται μπορεί και οφείλει να ρίξει φως σε αδιαφανείς διαδικασίες και στη διαλεύκανση σκανδάλων και εγκλημάτων, και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία». Η κόντρα συνεχίστηκε με τη γαλάζια παράταξη να ζητεί να τεθεί εκτός ευρωψηφοδελτίου: «Oχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη από τους Eλληνες δικαστές και εισαγγελείς ή δεν ανασκεύασε, αλλά επανήλθε προσβάλλοντας εκ νέου τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης».

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και από το άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στην «Εφ.Συν.», όπου αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας είχε κάνει λόγο για μια διαδικασία – σόου και για μια «κοκορομαχία σε σχέση με το ποιος θα την πιστωθεί». Για τα στελέχη της πλειοψηφίας που επέκριναν αυτή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη εξηγούσαν πως αναφερόταν στις «κοκορομαχίες» που κάνει η Ν.Δ. προσπαθώντας να δημιουργήσει συμψηφισμούς και εντυπώσεις.

Και χθες ήταν πολλά τα σχόλια για τα περί επιτροπείας που ζήτησε στις επόμενες εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Για θεσμική ντροπή έκανε λόγο ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ 100,3: «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της μεταπολιτευτικής Ελληνικής Δημοκρατίας είναι η πίστη στην ακεραιότητα του θεσμού των εκλογών. Αυτό σήμερα βάλλεται με τρόπο εξαιρετικά βίαιο και κυνικό».

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε και η Eφη Αχτσιόγλου που έκανε λόγο για φαιδρές και ασόβαρες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή