Στο τραπέζι η Προανακριτική για τα Τέμπη

Στο τραπέζι η Προανακριτική για τα Τέμπη

Από τον Κασσελάκη, που ζήτησε η Ν.Δ. να δεσμευθεί ότι θα την υπερψηφίσει - Πλειοδοσία αντιπολιτευτικού λόγου από τους αρχηγούς των μικρότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

στο-τραπέζι-η-προανακριτική-για-τα-τέμ-562954222

Την πρόθεση του κόμματός του να «καταθέσει άμεσα πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, εφόσον ο πρωθυπουργός δεσμευθεί ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει, προκειμένου να διενεργηθεί προανακριτική εξέταση ώστε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής να οδηγηθεί, βάσει του πορίσματος, στη Δικαιοσύνη», εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης, προλαμβάνοντας έτσι την ομιλία του θεσμικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή Σωκρ. Φάμελλου, λίγο πριν από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης της εθνικής αντιπροσωπείας. Ο δε κ. Φάμελλος άρχισε την τοποθέτησή του εμμέσως υποβαθμίζοντας την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, υπογραμμίζοντας πως «στη Βουλή μάς έφεραν 1.350.000 υπογραφές, η ίδια η κοινωνία».

Κατά τη χθεσινή, καταληκτική της τριήμερης διαδικασίας συνεδρίαση, οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων επιδόθηκαν σε πλειοδοσία αντιπολιτευτικού λόγου, εστιάζοντας άπαντες στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έπραξαν και άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν, τον ρόλο του μοναδικού εγγυητή για την ανάδειξη της αλήθειας διεκδίκησαν και χθες οι Κυρ. Βελόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Οσο υπάρχει Λύση εδώ μέσα, η αλήθεια θα αποκαλύπτεται», είπε ο πρώτος. «Οσο είμαι εγώ εδώ μέσα στη Βουλή, δεν θα μείνει τίποτα κρυφό», αντέτεινε η δεύτερη. Στην τοποθέτησή του ο κ. Βελόπουλος επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επειδή εξαίρεσε του «δημοκρατικού τόξου» την Ελλ. Λύση, αλλά και συνολικότερα στα κόμματα που συνυπέγραψαν την πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας ότι με την επιλογή τους τώρα στηρίζουν την κυβερνώσα πλειοψηφία, ενώ αν άκουγαν τον ίδιο θα είχαν καταφέρει να ρίξουν την κυβέρνηση με πρόταση μομφής κατά τη συζήτηση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ταυτόσημη επισήμανση έκαναν και τα άλλα δύο κόμματα της πέραν της Ν.Δ. Δεξιάς.

«Ολα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα ενός κράτους που καταδιώκει απροσχημάτιστα και απροκάλυπτα και την πίστη, και την πατρίδα, και την παραδοσιακή οικογένεια», σημείωσε ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Β. Στίγκας διαμαρτυρήθηκε –όπως και ο κ. Βελόπουλος– απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τον διαχωρισμό των κομμάτων σε προοδευτικό τόξο και στις εκτός αυτού δυνάμεις, για να συνεχίσει: «Πριν από ένα μήνα το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξαν το νομοσχέδιο των ομοφυλόφιλων, ενώ θα μπορούσαν να εμβολίσουν την κυβέρνηση – καθώς δεν είχε τη δύναμη για να περάσει το νομοσχέδιο».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «κρίση δημοκρατίας» στη χώρα «με καθοριστική ευθύνη της κυβέρνησης», τόνισε: «Καλούμε τις ζωντανές δυνάμεις στα κόμματα της δημοκρατικής και προοδευτικής αντιπολίτευσης να απεγκλωβιστούν από την αδιέξοδη και φοβική πολιτική των ηγεσιών τους και να δημιουργήσουμε το αντίπαλο δέος στην πολιτική της Δεξιάς».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δημ. Κουτσούμπας μίλησε στην Ολομέλεια την Τετάρτη, καθώς χθες πραγματοποιούσε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Κύπρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή