ΣΥΡΙΖΑ: Θα επιμείνει για τα Τέμπη

ΣΥΡΙΖΑ: Θα επιμείνει για τα Τέμπη

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να «ταυτίσει» αναφορικά με την τραγωδία τον πρωθυπουργό και τον Κ. Καραμανλή

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε να πέσει η κυβέρνηση από την πρόταση δυσπιστίας. Και μόνο το γεγονός πως το βράδυ της Πέμπτης έφερε δύο παραιτήσεις στο Μαξίμου προκάλεσε αρκετά χαμόγελα. Hταν ενδεικτική η χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη την οποία συνόδευσε και με ένα απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια: «”Δεν ντρέπεστε” και υψωμένο το δάχτυλο. Η αλαζονεία της εξουσίας. Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή. ΥΓ.: Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη, οι δύο πιο στενοί σας συνεργάτες γιατί αποπέμφθηκαν, αφού εκτελούσαν εντολές σας από τον Καναδά;».

Στελέχη και βουλευτές τόνιζαν σε συνομιλίες τους στη Βουλή πως τα Τέμπη δεν έχουν τελειώσει για την κυβέρνηση. Υποστήριζαν πως όσοι στην πλειοψηφία είχαν πιστέψει πως η όποια «ζημιά» έγινε πέρυσι διαψεύστηκαν μεγαλοπρεπώς. Oταν ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το βήμα, στο προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη αναρτήθηκε ένα κολάζ φωτογραφιών που αποτύπωνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή σε ένα πρόσωπο.

Είναι σαφές πως βασικό αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από εδώ και στο εξής θα είναι η πλήρης ταύτιση των δύο στο θέμα των Τεμπών επιχειρώντας να «τσαλακώσουν» το προφίλ του πρωθυπουργού.

Το ζητούμενο πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο περιβάλλον, όπου όπως αναφέρουν έχει αποτυπωθεί και στην κοινωνία, να καταγραφεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις. Η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να σχηματιστεί προανακριτική επιτροπή για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι απόδειξη ενοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και στελέχη που είδαν με πολύ θετικό μάτι τη «συμφωνία των τεσσάρων» στη Βουλή έστω και αν είχε ειδικό σκοπό, τορπιλίστηκε αρκετές φορές και ήταν εξαιρετικά βραχύβια.

Η Σοφία Μπεκατώρου

Μια σημαντική έκπληξη είχε η ανακοίνωση των πρώτων 153 ονομάτων που θα μετέχουν στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία συνέδεσε το όνομά της με το ξέσπασμα του κινήματος MeToo, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, έστειλε το βιογραφικό της στον isyriza χωρίς να έχει συνεννοηθεί πριν με κανέναν. Επιθυμούσε η υποψηφιότητά της να μην ξεχωρίσει για λόγους ισονομίας. Ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς και ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου θα δώσουν επίσης τη «μάχη» για τους «35» που θα πάρουν το εισιτήριο για την ευρωλίστα. Στην πρώτη «φουρνιά» υποψηφίων είναι μέλη του think tank, πολλά στελέχη και πρώην βουλευτές. Ανάμεσά τους οι Δώρα Αυγέρη, Γιώργος Τσίπρας, Νικόλας Φαραντούρης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Μάριος Κάτσης, Αννα Βαγενά, Παναγιώτα Δριτσέλη, Ελένη Αυλωνίτου, Ευάγγελος Αντώναρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή