ΠΑΣΟΚ: Στις εκλογές με τρεις στόχους

ΠΑΣΟΚ: Στις εκλογές με τρεις στόχους

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για την παρουσία του κόμματος στη Βουλή

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αξιοποίηση του μομέντουμ και της δυναμικής που έδωσε στο ΠΑΣΟΚ η κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, προκειμένου να αντληθούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στις προσεχείς ευρωεκλογές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής κοινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη είναι σχεδόν πανηγυρικό. Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει κερδισμένο σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά και ουσίας και προσδοκά αντιστροφή του κλίματος αποσυσπείρωσης και απώλειας δυνάμεων, που είχε αρχίσει να αποτυπώνεται δημοσκοπικά τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε να μεταδώσει στα στελέχη του αυτή τη θετική ενέργεια και κάνοντας τον απολογισμό της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή επισήμανε ότι το κόμμα κατάφερε να δείξει ότι είναι η ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση, ότι με υπευθυνότητα, θέσεις, στοιχεία και σοβαρότητα μπορεί να σταθεί με αξιώσεις ως ο αντίπαλος της κυβέρνησης πόλος. Οπως είπε, η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ αγκαλιάστηκε και πολιτικά, αλλά και από τον κόσμο, όπως καταγράφεται από τις αντιδράσεις που εισπράττει το κόμμα.

Με βάση αυτό το πλαίσιο προσδιόρισε τον στόχο και την επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. «Να είμαστε δεύτεροι με υψηλό ποσοστό και μείωση της διαφοράς από τη Ν.Δ.», είπε και επανέλαβε ότι «όλοι καταλαβαίνουν πλέον ότι εμείς είμαστε ο βασικός αντίπαλος του κυβερνώντος κόμματος».

Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Είπε ότι δεν απάντησε στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που έβαλε το ΠΑΣΟΚ με την πρόταση δυσπιστίας και ότι «επέλεξε να απαντήσει στις θεωρίες συνωμοσίας του Βελόπουλου», ενώ περιέγραψε με ζοφερά χρώματα μια κατάσταση «ορμπανοποίησης» της πολιτικής ζωής, κάνοντας λόγο για «καθεστώς» και «σύνορα με Βουδαπέστη». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων εξωτερικού, λέγοντας ότι είναι ακόμη μια απόδειξη όσων πρεσβεύει το κυβερνών κόμμα.

«Να είμαστε δεύτεροι με υψηλό ποσοστό και μείωση της διαφοράς από τη Ν.Δ.», ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την κοινή συνεδρίαση του Π.Σ. και της Κ.Ο.

Παράλληλα, επέστησε την προσοχή και σε όσα εξελίσσονται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και επικαλούμενος τις προχθεσινές δηλώσεις του Νίκου Παππά, που αναφέρθηκε σε προσυνεννόηση ανάμεσα σε Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, κάλεσε τα στελέχη να βρίσκονται σε επιφυλακή γιατί από τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρείται υπονόμευση των πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ. «Να είμαστε αυστηροί απέναντι σε τέτοιες κινήσεις», πρόσθεσε.

Το ευρωψηφοδέλτιο

Την επόμενη Κυριακή σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Ουσιαστικά ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε όλα τα στελέχη σε πανστρατιά για τις ευρωεκλογές, αναφέροντας ότι «το κλίμα έχει αλλάξει, πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και έχουμε όλοι ευθύνη γι’ αυτό». Σε οργανωτικό επίπεδο, ενόψει ευρωεκλογών θα συγκροτηθεί μια οργανωτική επιτροπή και ένα επικοινωνιακό και πολιτικό κέντρο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση περίσσεψαν τα συγχαρητήρια προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη συγκροτημένη παρουσία στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να κρατήσει ψηλά το ζήτημα των Τεμπών, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Οπως ανακοίνωσε ο κ. Ανδρουλάκης πριν από τη χθεσινή συνεδρίαση, τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τον Αρειο Πάγο. Οπως αναφέρουν συνεργάτες του, θα θέσει υπόψη της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, τα δημοσιεύματα των εφημερίδων για την καταγραφή και τη συρραφή συνομιλιών του σταθμάρχη Λάρισας το μοιραίο βράδυ και θα επισημάνει ότι πρέπει να διερευνηθεί τι έχει γίνει και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν. «Το επαναλαμβάνω: ποιος, την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν από τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη;», προσέθεσε και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό το αδίστακτο χέρι πρέπει να μάθουμε ποιο είναι», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή