Η Λευκωσία απέρριψε «πρόταση» της Αγκυρας

Η Λευκωσία απέρριψε «πρόταση» της Αγκυρας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη του προέδρου της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη στην Αγκυρα και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντ. Ερογλου στην Αθήνα φέρεται να πρότεινε η τουρκική πλευρά. Την πρόταση αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα «Ακσάμ», σημειώνοντας ωστόσο ότι οι επισκέψεις των κ. Αναστασιάδη και Ερογλου θα γίνουν με την ιδιότητά τους ως ηγετών των δύο κοινοτήτων. Η πρόταση απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη συζήτηση από τη Λευκωσία. Ο υπ. Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ι. Κασουλίδης, δήλωσε ότι «αυτή η περίοδος δεν προσφέρεται για συμβολισμούς και ότι ακόμα κι αν υπήρχε τέτοια πρόταση, δεν θα γινόταν αποδεκτή».

Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης είπε επίσης ότι «θα πρέπει να μείνουμε στο σχήμα των επισκέψεων των διαπραγματευτών στην Αθήνα και την Αγκυρα αντίστοιχα και να δούμε πώς προχωρεί». Σύμφωνα με την «Ακσάμ», η πρόταση προέβλεπε επίσης ότι οι υπ. Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας θα είχαν επαφές στην Κύπρο και με τις δύο κοινότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή