ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Πολεμικό Ναυτικό τα τέσσερα υποβρύχια του Σκαραμαγκά

sto-polemiko-naytiko-ta-tessera-ypovrychia-toy-skaramagka-2012226

Μετά από συμφωνία με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το  Πολεμικό Ναυτικό πήρε στην κατοχή του τα τέσσερα Υ/Β που ακόμα κατασκευάζονται  στα ναυπηγεία. Πρόκειται για τρία υποβρύχια τύπου P-214   «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και το υποβρύχιο τύπου P-209 «ΩΚΕΑΝΟΣ». Η συμφωνία με τη διοίκηση των ΕΝΑΕ και τον ιδιοκτήτη τους Ισκαντάρ Σάφα προβλέπει ότι  το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο.

Όπως είναι γνωστό, τα υποβρύχια ήταν έτοιμα σε ποσοστό 85%, ωστόσο οι εργασίες κατασκευής είχαν διακοπεί λόγω της εμπλοκής που είχε προκαλέσει η απαίτηση της ιδιοκτησίας των ΕΝΑΕ προς το δημόσιο για την καταβολή περαιτέρω χρημάτων.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Άμυνας κ. Δ, Αβραμόπουλος, με τη συμφωνία  “τίθεται οριστικά τέρμα σε μια πολυετή περιπέτεια, διασφαλίζοντας πλήρως τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου”.
Μετά την επίλυση του προβλήματος των Υποβρυχίων, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει την προσπάθεια συνολικής επίλυσης του προβλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.