ΣΥΡΙΖΑ: Με κόστος το πλεόνασμα

ΣΥΡΙΖΑ: Με κόστος το πλεόνασμα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άποψη ότι πίσω από τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα κρύβεται ένα νέο Μνημόνιο επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αποδομήσει την κυβερνητική θέση περί επιτυχίας στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση. Στην Κουμουνδούρου αναμένουν τη δημοσιοποίηση τις προσεχείς ημέρες περισσότερων λεπτομερειών της συμφωνίας, καθώς θεωρούν ότι όταν γνωστοποιηθούν πιο συγκεκριμένα στοιχεία, η κυβέρνηση θα βρεθεί εκτεθειμένη.

Ο υπεύθυνος για θέματα Οικονομίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μηλιός, χαρακτήρισε χθες (ΒΗΜΑ FM) «άκυρο για την κοινωνία» το πλεόνασμα, προσθέτοντας ότι αυτό επετεύχθη «με την καταβαράθρωση του κοινωνικού κράτους», ενώ αναφέρθηκε και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, για να επισημάνει ότι «φυσικά και θα υπάρξει πλεόνασμα με αυτά». Εμφανίσθηκε βέβαιος, δε, ότι «ο κ. Σαμαράς έχει κρατήσει το μεγάλο πακέτο μέτρων που θα πάρει για μετά τις ευρωεκλογές», το οποίο περιέγραψε ως «ένα νέο Μνημόνιο που δεν θα λέγεται Μνημόνιο, θα είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής και της διάλυσης της ζωής μας».

Ισοπέδωση εργασιακών

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε (ΣΚΑΪ) σε ισοπέδωση των εργασιακών, μιλώντας για συμφωνία της κυβέρνησης πάνω σε «ένα Μνημόνιο για τα εργασιακά, το οποίο μας αποκρύπτεται». Πρόσθεσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση «δοκιμάστηκε και απέτυχε» και ο ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο του ελληνικού λαού θα εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα «και θα δοκιμαστεί. Εχει δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να δοκιμαστεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης (STAR), ο οποίος εμφανίσθηκε βέβαιος ότι «ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρύψει συστηματικά το νέο Μνημόνιο, που έχει ήδη συμφωνηθεί με  την  τρόικα  και  τα  νέα  μέτρα που  θα  το  συνοδεύουν».

Εν τω μεταξύ και ενόψει της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας σήμερα, το εσωκομματικό μέτωπο παραμένει ανοιχτό. Χθες, ο κ. Π. Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του (theTOC), άφησε για άλλη μια φορά ανοιχτό το θέμα μονομερών κινήσεων όσον αφορά τη διαγραφή του χρέους, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένος με συνεδριακές αποφάσεις στην άνευ όρων διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους ενός δημόσιου χρέους άδικου, βαθύτατα ταξικού και μη βιώσιμου», θέση που χαρακτήρισε μη διαπραγματεύσιμη. Απαντώντας σε ερώτηση, δε, για το νέο κόμμα «Το ποτάμι», είπε ότι δεν αντιπροσωπεύει κάτι καινούργιο στην πολιτική ζωή και «μοιάζει να κινείται κακότεχνα στην παλιά κοίτη της πιο δεξιάς εκδοχής του σημιτικού ΠΑΣΟΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή