«Πράσινο φως» για τα υποβρύχια

«Πράσινο φως» για τα υποβρύχια

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πράσινο φως» από την αντιπολίτευση πήρε ο υπουργός Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος για τον διαχωρισμό της ολοκλήρωσης των τριών υποβρυχίων τύπου 214 και την ανακαίνιση ενός υποβρυχίου τύπου 209, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, όπου δεν διατυπώθηκε καμία αντίρρηση στη λύση που επιλέχθηκε. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «θετικό βήμα» τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η οποία, όμως όπως επισημαίνει, δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε στην Επιτροπή ότι έδωσε ήδη γραπτές οδηγίες προς τους υπεργολάβους της HDW να τεθούν στη διάθεση του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα Υ/Β. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι την επόμενη Τετάρτη θα μεταβεί στην Ντόχα μαζί με τον αρχηγό ΓΕΝ ναύαρχο Ευ. Αποστολάκη, όπου θα συναντήσουν τον πρόεδρο της ThyssenKrupp, Dr Hans Christoph Atzpodien, της μητρικής εταιρείας της HDW. Επίσης, ενημέρωσε ότι θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, η οποία θα καλύπτει το θέμα των εργαζομένων ώστε να μην υπάρχει εμπόδιο στην ολοκλήρωση των εργασιών στα Υ/Β.

Σε ό,τι αφορά τα ναυπηγεία, ο κ. Αβραμόπουλος συνάντησε, στις αρχές της εβδομάδας, τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες προς την Κομισιόν, αφού όπως είπε ο υπουργός Αμυνας, ο κ. Σάφα ενδιαφέρεται πρωτίστως να λυθεί η διαφορά με την Κομισιόν, ώστε να μπορούν να παίρνουν τα ναυπηγεία στρατιωτικές παραγγελίες τρίτων κρατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή