Μικρό προβάδισμα Ρ. Δούρου στην Αττική

Μικρό προβάδισμα Ρ. Δούρου στην Αττική

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελισσόταν έως αργά χθες το βράδυ η μάχη στην Περιφέρεια Αττικής. Τα χαμόγελα στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν πυροδοτήσει τα exit polls, τα οποία έδιναν άνετη επικράτηση της Ρένας Δούρου (με 27-31% έναντι 20-24% για τον κ. Σγουρό), πάγωσαν λίγο αφότου ξεκίνησε η επίσημη καταμέτρηση των ψήφων, που περιόριζε τη διαφορά στη μία μονάδα.

Με καταμετρημένο το 34,13% των εκλογικών τμημάτων, η κ. Δούρου, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», προηγούνταν του ανεξάρτητου συνυποψηφίου της Γιάννη Σγουρού με 23,52% έναντι 22,24%. Στην τρίτη θέση, με 14,51%, βρισκόταν ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υψηλό ποσοστό κατέγραφε και ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής (11,27%). Ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», ακολουθούσε με 10,38%. Ο Παύλος Χαϊκάλης, επίσης τυπικά ανεξάρτητος υποψήφιος, απέσπασε το 7,06% των ψήφων. Με 2,98% ακολουθεί ο Θάνος Τζήμερος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Δημιουργούμε Ξανά», με 2,25% ο Αντώνης Γάκης, της «Ανάσας για την Οικολογία», με 2,07% η Δέσποινα Κουτσούμπα, με τον συνδυασμό «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική», ενώ 1,97% ήταν το ποσοστό του Πέτρου Μαντούβαλου και 1,74% της Μαρίας Γιαννακάκη, υποψήφιας της ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο, για μία ακόμη φορά απεδείχθη ότι η Περιφέρεια Αττικής χαρακτηρίζεται από χαώδεις διαφορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι, φερ’ ειπείν στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, πρώτος και με διαφορά αναδείχθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος (32,91%), με τον Γιάννη Σγουρό να ακολουθεί (23,39%). Η Ρένα Δούρου περιορίστηκε στην τρίτη θέση με 14,97%. Στον Δήμο Καισαριανής, αντίθετα, η κ. Δούρου επικράτησε άνετα με 28%, με δεύτερο τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ (22%). Ο κ. Σγουρός κατέκτησε μόλις την τρίτη θέση (20%), με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να καταγράφει το χαμηλό 8%. Αντίστοιχα, στη Γλυφάδα ο κ. Σγουρός ψηφίστηκε από το 25% των ψηφοφόρων, με την κ. Δούρου να κυμαίνεται γύρω στο 22%, ενώ στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου (της ίδιας περιφερειακής ενότητας) τα ποσοστά τους ήταν ακριβώς τα αντίστροφα.

Το 2010

Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές του 2010, ο κ. Σγουρός, υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ, είχε αποσπάσει την πρώτη Κυριακή το 24,05% των ψήφων (τη δεύτερη Κυριακή το ποσοστό είχε σκαρφαλώσει στο 52,87%). Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, είχε λάβει την πρώτη Κυριακή το 20,45% των ψήφων, ενώ τρίτος είχε αναδειχθεί ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιάννης Δημαράς. Ο κ. Θανάσης Παφίλης, το 2010, είχε αποσπάσει το 14,44% των ψήφων, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης, νυν υπουργός Υγείας, επικεφαλής τότε του συνδυασμού που υποστηριζόταν από το ΛΑΟΣ, είχε κατακτήσει την 5η θέση με 6,57%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή