Διάλογοι ευτελισμού του Κοινοβουλίου

Διάλογοι ευτελισμού του Κοινοβουλίου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκφράσεις που κάθε άλλο παρά συνάδουν με όσα συμβολίζει το Κοινοβούλιο καταγράφηκαν εκ νέου χθες, με ευθύνη μερίδας λειτουργών του. Το νέο κρούσμα, καθώς το φαινόμενο είναι διαρκές την τελευταία περίοδο, καταγράφηκε σε συνεδρίαση επιτροπής, αντικείμενο της οποίας ήταν η συζήτηση για την πορεία υλοποίησης του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου για τις λαϊκές αγορές: η εκτός ελέγχου αντίδραση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή στο περιεχόμενο της ομιλίας της συναδέλφου της από τη Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή προκάλεσε ανάφλεξη.

Ειδικότερα, η επιλογή της κ. Πιπιλή να κάνει χρήση του όρου «λαμόγια» όταν αναφέρθηκε σε επίορκους δημοσίους υπαλλήλους προκάλεσε την άμεση διακοπή της κ. Μακρή, η οποία ακούστηκε σε οργισμένο ύφος να λέει ότι πως είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, είπε επίσης ότι τα λαμόγια βρίσκονται εντός Βουλής.

Υβρεις

Ακολούθησε πραγματικό χάος, με υποτιμητικές έως και υβριστικές εκφράσεις («Αυτά στο χωριό σου», «Εδώ είναι αίθουσα Κοινοβουλίου, όχι φρενοκομείου, «δεν έχεις πάρει το φάρμακό σου») να «σημαδεύουν» τον διάλογο εντός του Ναού της Δημοκρατίας.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε, λίγο αργότερα, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γερ. Γιακουμάτο, εν μέσω κριτικής από την αντιπολίτευση, αλλά και από κυβερνητικούς βουλευτές για τον νόμο περί τις λαϊκές, να προαναγγέλλει τροπολογίες ώστε, όπως είπε να ρυθμιστούν ορισμένα ζητήματα. Πρώτη εξ αυτών θα είναι τροπολογία η οποία θα προβλέπει παράταση της προθεσμίας για τον ορισμό των επιτροπών οι οποίες θα διαχειρίζονται τα θέματα των αδειών για τις λαϊκές αγορές (από 15 Αυγούστου που προβλέπει ο νόμος, στις 30 Οκτωβρίου), ώστε να διοριστούν τα μέλη των επιτροπών από τις νέες περιφερειακές διοικήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή