Ο Π. Καμμένος παραπέμπει τη Ραχήλ Μακρή στο Πειθαρχικό

Ο Π. Καμμένος παραπέμπει τη Ραχήλ Μακρή στο Πειθαρχικό

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος παρέπεμψε ο κ. Π. Καμμένος τη βουλευτή Ραχήλ Μακρή με την κατηγορία της αντικομματικής συμπεριφοράς. Αιτία ήταν δημόσιες τοποθετήσεις της σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, επικριτικές για άλλα στελέχη και βουλευτές του κόμματος, οι οποίες κρίθηκαν προκλητικές.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η κ. Μακρή θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της απέναντι σε συναδέλφους της και για το πώς εκφράστηκε μέσω αναρτήσεων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσε, δε, ότι για το μέλλον της κ. Μακρή στους ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν η επιτροπή Δεοντολογίας και φυσικά η Κ.Ο.

Στελέχη των ΑΝΕΛ λένε πως η παραπομπή της κ. Μακρή στο Πειθαρχικό είναι αποτέλεσμα της συσσωρευμένης δυσφορίας της ηγεσίας τους τελευταίους μήνες. Οι σχέσεις της κ. Μακρή με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο, άλλωστε, δεν ήταν ανέφελες: λίγο πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα είχε φτάσει κοντά στην αποχώρηση από το κόμμα.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Καμμένου, αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν δύο επικριτικές αναρτήσεις της κ. Μακρή στο Facebook, που αφορούσαν τη βουλευτή Θεσ/νίκης Σταυρούλα Ξουλίδου και την υπεύθυνη Πολιτισμού των ΑΝΕΛ Γεωργία Στεφανάκη, όπου μάλιστα γινόταν λόγος και για «γυμνοσάλιαγκες» και «ερωμένες αεροσυνοδούς». Στελέχη των ΑΝΕΛ εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο διαγραφής της από το Πειθαρχικό δεν θα πρέπει να αποκλείεται. Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πάντως στους συνεργάτες του πως δεν θα εμπλακεί στη διαμόρφωση της απόφασης του οργάνου.

Σε νεότερη ανάρτηση στο Facebook, η κ. Μακρή δήλωσε ότι επισήμως δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για την παραπομπή της. «Περιμένω θεσμική και επίσημη ενημέρωση για τους λόγους παραπομπής μου, το κατηγορητήριο εναντίον μου και το ποιος ή ποιοι με παρέπεμψαν», αναφέρει και προσθέτει: «Σεβόμενη την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και τη συνταγματική επιταγή εκπροσώπησης όλων των Ελλήνων στο Κοινοβούλιο, δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να εκφράζω την πολιτική μου θέση και άποψη δημόσια. Δεν έχω κρύψει ποτέ τίποτα από τους πολίτες που με τίμησαν».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή