Φίλια πυρά μεταξύ υπουργών Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

Φίλια πυρά μεταξύ υπουργών Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κυβέρνηση, ως υφυπουργοί Ανάπτυξης, θεωρητικά συνεργάζονται με κοινό στόχο την έξοδο από την κρίση. Στη Βουλή, ωστόσο, διασταυρώνουν τα πυρά τους ως προς το ποιος πολιτικά συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου και ποιος φέρει την ευθύνη για τη δημιουργία της μεγάλης κρίσης.

Για τον «εφιάλτη του Καστελλόριζου και τον τρόμο στις Κάννες» μίλησε ο Γερ. Γιακουμάτος, δείχνοντας εκ νέου τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ως πηγή των σημερινών προβλημάτων. Για το λάθος των «Ζαππείων» έκανε λόγο ο έτερος υφυπουργός Οδ. Κωνσταντινόπουλος, στρέφοντας βέλη ευθέως προς το πρόσωπο του επικεφαλής της κυβέρνησης στην οποία ο εν λόγω βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μετέχει.

«Δεν είμαι ευτυχής που συγκυβερνάμε με τη δεξιά παράταξη», έλεγε χθες το μεσημέρι από το βήμα της ολομέλειας ο «πράσινος» Μιχ. Κασσής.

«Δεν διδαχθήκατε τίποτα από το πάθημα του ΠΑΣΟΚ του 2009 και του “λεφτά υπάρχουν”», σχολίασε καυστικά ο «γαλάζιος» Ανδρ. Λυκουρέντζος.

«Σώσαμε τη χώρα, αλλά σώσαμε και τη Ν.Δ.», σχολίασε από την πλευρά του ο Ν. Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ).

«Το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά παρέλαβε μια Ελλάδα σε χάος», σημείωσε ο Θ. Νταβλούρος (Ν.Δ.).

«Στην αρχή ήμασταν μόνοι. Μετά ήρθε η Ν.Δ.», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Κ. Τριαντάφυλλος (ΠΑΣΟΚ).

«Παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όχι γιατί –όπως ισχυρίζονται ορισμένοι συνάδελφοι από το ΠΑΣΟΚ– αγαπήσαμε ή ενστερνιστήκαμε την πολιτική τους, την πολιτική των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου. Ακριβώς το αντίθετο: Είχαμε κυβερνήσεις που στάθηκαν εντελώς υποχωρητικές ως καθαρώς ενδοτικές απέναντι στις απαιτήσεις», σχολίασε ο Πρ. Παυλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή