Η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εθνικής Aμυνας

Η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εθνικής Aμυνας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε χθες, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, ο νέος υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας, ο οποίος δήλωσε ότι «η Ελλάδα κρατάει στο ένα χέρι κλάδο ελαίας … στο άλλο χέρι, όμως, έχει το ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος».

Η τελετή ανάληψης στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έγινε υπό το φως των προβολέων, αφού προηγουμένως η ορκωμοσία του κ. Δένδια είχε μετατεθεί κατά μιάμιση ώρα λόγω της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν υπήρξε τελετή παράδοσης-παραλαβής, καθώς ο κ. Δ. Αβραμόπουλος ήταν ήδη στις Βρυξέλλες.

Στη δήλωσή του ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια κρίσιμη συγκυρία» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα κρατάει στο ένα χέρι κλάδο ελαίας επιδιώκοντας την ειρηνική συνύπαρξη με όλα τα κράτη και ιδιαίτερα με τους λαούς της περιοχής μας. Στο άλλο χέρι, όμως, έχει το ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος. Ολοι μαζί με εθνική ενότητα δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας ή να προσβάλει τις πολιτισμικές αξίες του ελληνισμού». Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή το αξίωμά του, ενώ σε ό,τι αφορά τη μισθολογική αποκατάσταση των στρατιωτικών δήλωσε ότι «είναι εκπεφρασμένη η βούληση της κυβερνήσεως και για την αναπλήρωση των θυσιών αυτών». Ο νέος υπουργός Αμυνας είχε συναντήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Φώφη Γεννηματά και τον υφυπουργό Ι. Λαμπρόπουλο, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε από τους αρχηγούς.

Προηγουμένως ο κ. Δένδιας είχε παραδώσει το υπουργείο Ανάπτυξης στον κ. Κ. Σκρέκα. Ο τέως υπουργός Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, που ανέλαβε τα καθήκοντα επιτρόπου στις Βρυξέλλες, παραιτήθηκε βεβαίως και από τη βουλευτική του έδρα. Την έδρα του στην Α΄ Αθήνας καταλαμβάνει ο κ. Θ. Πλεύρης, ο οποίος είχε θητεύσει ως βουλευτής με τον ΛΑΟΣ και προσχώρησε στη Ν.Δ. το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή