Eπίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ στη Μόσχα

Eπίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ στη Μόσχα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την αποκατάσταση ενός σταθερού διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ρωσική πολιτική ηγεσία, αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα τη Μόσχα. Οι υπεύθυνοι για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ησυχος, καθώς και ο σύμβουλος του κ. Αλέξη Τσίπρα για διπλωματικά θέματα, Βαγγέλης Καλπαδάκης, θα βρεθούν στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ χθες συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα κ. Αντρέι Μασλόβ.

Σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει σε αποκατάσταση των σχέσεων με τη Μόσχα, καθώς θεωρούν ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας βρίσκονται στο ναδίρ και επιρρίπτουν ευθύνες στους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά την κρίση με την Ουκρανία. Η Κουμουνδούρου έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή της να ανοίξει τη «βεντάλια» των διεθνών επαφών της χώρας και να μην κινηθεί μονοδιάστατα στην αναζήτηση συμμαχιών για κρίσιμα θέματα, όχι μόνο στο μέτωπο της οικονομίας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να διερευνηθεί η προοπτική επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Μόσχα, κάτι για το οποίο, πάντως, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι δεν αφορά το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς το πρόγραμμα του προέδρου του κόμματος είναι φορτωμένο, ενώ, παράλληλα, θα επιδιωχθεί η επίσκεψη αυτή να συνδυασθεί με συναντήσεις στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, ώστε να είναι πράγματι ουσιαστική.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε χθες με τον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκο Κενεβέζο, με τον κατάλογο των επαφών του με επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στη χώρα μας να μακραίνει διαρκώς. Στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και η τουρκική προκλητικότητα, καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας Αθήνας – Λευκωσίας. Το επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στη Λευκωσία, ενώ αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου να επισκεφθεί την Αλβανία και τη Σερβία. Με βάση το πρόγραμμά του, θα καθοριστεί σε ποιες από τις περιφερειακές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ, που αρχίζουν στις 29 Νοεμβρίου, θα δώσει το «παρών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή