Μεϊμαράκης: Μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος

Μεϊμαράκης: Μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότεροι είναι οι βουλευτές που επιθυμούν να καταστεί δυνατή η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή εξέφρασε χθες ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, προσδίδοντας και με αυτό τον τρόπο νέες διαστάσεις στις υπό εξέλιξη έντονες πολιτικές διεργασίες αυτής της περιόδου. Αξιοπρόσεκτο, επιπροσθέτως, είναι πως ο πρόεδρος της Βουλής ουσιαστικά επιχείρησε να αποσυνδέσει τη στάση των βουλευτών από τις κομματικές γραμμές.

«Η ψηφοφορία του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η ώρα των βουλευτών και όχι των κομμάτων. Και αυτό, διότι το Σύνταγμα ορίζει 180 βουλευτές ως ελάχιστο όριο για την εκλογή Προέδρου με στόχο να βρεθεί μέσα από μια συνεννόηση των βουλευτών η πλειοψηφία αυτή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκφράζει ένα σύνολο πολιτικών απόψεων και δυνάμεων, ώστε να είναι ένα σύμβολο εθνικής ενότητας», είπε ο πρόεδρος της Βουλής. Στις επισημάνσεις αυτές προέβη με αφορμή την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, σκοπός της οποίας ήταν η ενημέρωση του κ. Κάρ. Παπούλια για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, επίκεντρο των οποίων είναι το Κοινοβούλιο. «Είμαστε σε μια περίοδο με αρκετή ομίχλη», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμφωνεί: «Πράγματι αυτή την περίοδο έχει πολλή ομίχλη. Ελπίζω κι εύχομαι να ξεδιαλύνει και να έχουμε έναν αίθριο καιρό», σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρόεδρος της Βουλής στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόταση να καταγραφεί συμφωνία στο πρόσωπο ΠτΔ και εκλογή από την παρούσα Βουλή. «Μπορούμε να πάμε σε εκλογές μετά;», ρωτήθηκε. «Είναι ένα θέμα προς συζήτηση», απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης, επιμένοντας πάντως ότι ακόμα και αν δεν καταστεί δυνατό να εκλεγεί Πρόεδρος τώρα, τουλάχιστον «να καταλήξουμε σε ένα όνομα ή έστω να υπάρξει μια λίστα ονομάτων. Γνώμη μου είναι, πάντως, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να τον εκλέξουμε από αυτή τη Βουλή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή