«Δωροδοκία» με μετρητά, δάνειο και… διαφημίσεις

«Δωροδοκία» με μετρητά, δάνειο και… διαφημίσεις

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή κ. Π. Χαϊκάλη, ώστε να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατήγγειλαν χθες οι ΑΝΕΛ. Πάντως, ο κ. Π. Καμμένος παραδέχτηκε πως ο φερόμενος ως δράστης της δωροδοκίας ήταν επί χρόνια συνεργάτης και σύμβουλός του.

Μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε ο κ. Χαϊκάλης σε τηλεοπτική εκπομπή, αποφασίστηκε να δοθούν διευκρινίσεις για την υπόθεση σε συνέντευξη Τύπου.

Εκεί ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι το πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει το είχε γνωρίσει από τον κ. Καμμένο, του οποίου ο φερόμενος ως δράστης είχε χρηματίσει οικονομικός σύμβουλος. Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι ανέπτυξε σχέση μαζί του επειδή χρειαζόταν συμβουλές σε οικονομικά θέματα για την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα, ενώ παραδέχτηκε ότι πριν από ένα χρόνο συζήτησε μαζί του τις δυνατότητες διακανονισμού του δανείου του. «Ο δράστης ήξερε ότι ο κ. Χαϊκάλης είχε οικονομικές δυσκολίες», δήλωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος από την πλευρά του υποστήριξε ότι γνώρισε τον φερόμενο ως δράστη στο γραφείο του κ. Σαμαρά, όταν ακόμα ήταν στη Ν.Δ., και ότι ο μετέπειτα υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης του τον υπέδειξε ως ειδικό για την υπόθεση των CDS. Ο κ. Καμμένος είπε επίσης πως όταν έφυγε από τη Ν.Δ., ο φερόμενος ως δράστης τον ακολούθησε και υπήρξε σύμβουλός του για οικονομικά ζητήματα ώς τον Ιούνιο του 2013, οπότε, κατά τον κ. Καμμένο, προσελήφθη σε μεγάλη τράπεζα και έφυγε από τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι προσέγγιση για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε πριν από καιρό και ότι ο ίδιος στην αρχή την θεώρησε ένα αστείο. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, ο φερόμενος ως δράστης του προσέφερε 700 χιλ. ευρώ, διακανονισμό του δανείου του και διαφημιστικά πακέτα, συνολικής αξίας 2 έως 3 εκατ. ευρώ. Ο κ. Χαϊκάλης ενημέρωσε γι’ αυτό τον κ. Καμμένο στη Βουλή παρουσία της νομικής συμβούλου του κόμματος και αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, και γι’ αυτό κανόνισαν συναντήσεις για να υπάρξει υποκλοπή εικόνας και ήχου.

Ο κ. Χαϊκάλης ισχυρίστηκε ότι σε αυτές τις συναντήσεις κατέβαλε μεγάλη υποκριτική προσπάθεια για να εκμαιεύσει πληροφορίες, κυρίως ως προς τους εντολείς του φερόμενου ως δράστη. Εκείνος, κατά τον κ. Χαϊκάλη, του υποσχέθηκε πως θα επικοινωνήσει μαζί του ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, και ότι υπάρχουν και άλλοι, στους οποίους έχει γίνει κρούση. Στον προβληματισμό που ανέπτυξε στη συνάντηση ο κ. Χαϊκάλης, ότι δεν θα ήταν αξιόπιστο να προσχωρήσει στη Ν.Δ. μετά το «ναι», εκείνος φέρεται από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να του απάντησε, ότι δημιουργείται ένα νέο κόμμα «που ελέγχεται από εμάς» και ότι θα μπορούσε να ενταχθεί εκεί. Ο κ. Χαϊκάλης κανόνισε τις συναντήσεις στο ξενοδοχείο Plaza και τις βιντεοσκόπησε με μια κάμερα-ρολόι.

Ο κ. Καμμένος δεν έδωσε στη δημοσιότητα ούτε το ηλεκτρονικό υλικό ούτε το όνομα, με τη δικαιολογία ότι αυτό θα συνιστούσε ποινικό αδίκημα. Ανακοίνωσε ωστόσο ότι θα στείλει -και έστειλε- το υλικό στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου και στον Πρόεδρο της Βουλής, για να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς. Επιπλέον, ζήτησε από τους κ. Αθανασίου και Μεϊμαράκη να αποφασίσουν αν θα δοθεί στη δημοσιότητα, λέγοντας πως αν δεν το κάνουν, θα το δώσει ο ίδιος, μάλιστα, πριν από την γ΄ ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πηγές των ΑΝΕΛ, το DVD που εστάλη στους κ. Αθανασίου και Μεϊμαράκη έχει διάρκεια οκτώ λεπτών. Οπως δήλωσε η κ. Μαρία Κόλλια, το βίντεο αυτό έχει εικόνα από την πρώτη συνάντηση και ήχο από τη δεύτερη «για να είναι πιο ζουμερό». Πάντως στη συνέντευξη, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι έχουν κατατεθεί τα πλήρη αρχεία από τις συναντήσεις καθώς και το υλικό καταγραφής.

Σήμερα στην Ασφάλεια ο Αποστολόπουλος

«Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές “βεντέτες”, υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη έναν μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό! Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλώς τη ρήση “ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος”. Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Ολα στο φως: χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες», είχε τονίσει σε δήλωσή του χθες το απόγευμα ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος.

Ο κ. Αποστολόπουλος αναμένεται να καταθέσει σήμερα το πρωί στην Κρατική Ασφάλεια, η οποία έχει λάβει εισαγγελική εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να προσέλθει και αυτοβούλως να καταθέσει πριν καν κληθεί.

Πάντως, από εισαγγελικές πηγές έγινε γνωστό ότι σήμερα δεν αποκλείεται να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση και ο Παύλος Χαϊκάλης από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τη νομιμότητα ή μη του υλικού που προσκομίστηκε στις εισαγγελικές αρχές.

Σε περίπτωση που αποτελεί προϊόν μοντάζ και παρεμβάσεων, εισαγγελικές πηγές δεν απέκλειαν την απόδοση ποινικών ευθυνών σε εμπλεκομένους στο θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή