ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΕΛ: αποχωρούν Δημαράς και το «Αρμα Πολιτών»

ΑΝΕΛ: αποχωρούν Δημαράς και το «Αρμα Πολιτών»

Αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές επιλέγει το «Αρμα Πολιτών» του κ. Γ. Δημαρά, το οποίο έως τώρα συμμετείχε ως συνεργαζόμενο κόμμα στα ψηφοδέλτια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Η σχετική απόφαση ελήφθη σε χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Πάντως, ο έτερος προερχόμενος από το «Αρμα» βουλευτής κ. Γ. Αβραμίδης δεν θα ακολουθήσει, όπως δήλωσε θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ.

Στελέχη της ηγεσίας των ΑΝΕΛ έλεγαν ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί για την αποχώρηση Δημαρά. Ωστόσο η ρήξη είχε διαφανεί το προηγούμενο διάστημα, καθώς το «Αρμα» είχε ζητήσει να υπάρχει ρητή αναφορά του ονόματός του στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ, και δεν βρήκε σε αυτό το αίτημα ανταπόκριση. Αν και κάποια στελέχη των ΑΝΕΛ θεωρούν ότι η απόφαση για αυτόνομη πορεία εντάσσεται στην κινητικότητα που παρατηρείται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, το «Αρμα» δεν δείχνει να προσανατολίζεται σε κάποια άλλη συνεργασία. Η αποχώρηση, πάντως, αποτελεί ένα πλήγμα για το κόμμα του κ. Π. Καμμένου που βρίσκεται δημοσκοπικά στο όριο εισόδου στη Βουλή, καθώς το «Αρμα Πολιτών» είχε μηχανισμό και αξιόλογη εκλογική απήχηση. Υπενθυμίζεται ότι ως αυτοδιοικητικό σχήμα, στις περιφερειακές εκλογές του 2010, είχε λάβει στην Αττική ποσοστό 16%.

Οι ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν χθες την προσχώρηση του πρώην εισαγγελέα κ. Ν. Σακκά, ο οποίος θα πολιτευτεί στη Β΄ Αθήνας, ενώ ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Γιαννόπουλος θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα. Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κουίκ θα ηγηθεί εκ νέου του Επικρατείας, ενώ ο κ. Π. Καμμένος θα πολιτευτεί στη Β΄ Αθήνας και σε νησιωτική περιφέρεια, που θα επιλεγεί ανάμεσα στις Κυκλάδες, τη Λέσβο και τα Δωδεκάνησα.