Οροι συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ από Καμμένο

Οροι συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ από Καμμένο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θεωρεί δεδομένη ο κ. Π. Καμμένος τη μετεκλογική συνεργασία ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που η σημερινή κυβέρνηση χάσει τις εκλογές. Οπως δήλωσε, χθες στο Ηράκλειο, την επιδιώκει, αλλά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση όπου κυβερνητικός εταίρος θα είναι το «Ποτάμι» ή και μνημονιακές δυνάμεις, ενώ πρόσθεσε ότι σε περίπτωση συνεργασίας δεν θα διστάσει να ρίξει τη νέα κυβέρνηση, αν παραβιαστούν οι «κόκκινες γραμμές» των ΑΝΕΛ στα εθνικά θέματα.

«Δύο στρατόπεδα»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο Ηράκλειο ο κ. Π. Καμμένος χώρισε τις πολιτικές δυνάμεις σε δύο στρατόπεδα.

Από τη μια πλευρά τις μνημονιακές δυνάμεις, στις οποίες ενέταξε το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτήρισε εμπνευστή της πολιτικής «που έμπλεξε τη χώρα στα Μνημόνια», αλλά και το «Ποτάμι», το οποίο απαξίωσε ως «κόμμα εργολάβων» και «νεοφιλελεύθερο».

Από την άλλη πλευρά, παρέταξε τις δυνάμεις που αντιστέκονται στις πολιτικές που υπαγορεύει η Γερμανία και εκεί ανέφερε το κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι αντιμνημονιακές δυνάμεις θα έχουν την πλειοψηφία, ενώ εκτίμησε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κάποια κυβέρνηση. Δήλωσε ότι το κόμμα του επιδιώκει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να τη θεωρεί και δεδομένη. Ο κ. Καμμένος είπε, μάλιστα, πως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες λένε ξεκάθαρα στον κόσμο «ψηφίστε μας για να κόψουμε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ», δίνοντας έτσι στη δημοσιότητα και ένα από τα συνθήματα που θα χρησιμοποιήσει στη διαφημιστική εκστρατεία το κόμμα του.

Παρά ταύτα, πάντως, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν έχουν διάθεση να διαπραγματευθούν τις «κόκκινες γραμμές» τους σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, τη μετανάστευση και τις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους. «Δεν τα διαπραγματευόμαστε», τόνισε ο κ. Καμμένος, ο οποίος σημείωσε πως σε περίπτωση που θα γίνει συνεργασία και ορισμένοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινήσουν πρωτοβουλίες για αναθεώρηση π.χ. των προβλέψεων της Λωζάννης για τη μειονότητα, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα διστάσουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Τόνισε, επίσης, ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες παραμένουν σταθερά σε αντιμνημονιακό προσανατολισμό και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα συμμετέχουν το «Ποτάμι» ή μνημονιακές δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή