Ρόλο ρυθμιστή διεκδικεί το «Ποτάμι»

Ρόλο ρυθμιστή διεκδικεί το «Ποτάμι»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ρόλο του ρυθμιστή της επόμενης μέρας διεκδικεί το «Ποτάμι» και θα επιδιώξει συμμετοχή στην κυβέρνηση, υπό σαφείς όμως όρους και προϋποθέσεις. Καθώς είναι πιθανό το ενδεχόμενο να πρέπει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο επιτελείο του κ. Θεοδωράκη προετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε να έχουν συγκροτημένη πρόταση και να μη βρεθούν σε καταστάσεις που δεν επιθυμούν.

Στη Σεβαστουπόλεως, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι τις τελευταίες ώρες περιορίστηκαν οι επιθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τρέφουν, ωστόσο, αυταπάτες ως προς τις προϋποθέσεις συνεργασίας που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την αποδοχή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Στο «Ποτάμι» θεωρούν ότι είναι ανεφάρμοστο και θα οδηγήσει σε ρήξη με τους δανειστές. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει πάντως, συνεργασία δεν θα υπάρξει. Ο κ. Θεοδωράκης στην τελευταία προεκλογική του συνέντευξη στην ιστοσελίδα News 247 ξεκαθάρισε πως «θα είμαστε μέρος της λύσης και της συνεννόησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε μέρος της καταστροφής. Σε λογικές που μπορεί να διακινδυνεύουν την παρουσία μας στην Ευρωζώνη, δεν υπάρχει κοινός τόπος για συζήτηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Ποτάμι» θα προτείνει μια διαπραγμάτευση δύο φάσεων. Σε μια πρώτη φάση δηλαδή, να επιδιώξει η νέα κυβέρνηση να κλείσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για την εκκρεμή αξιολόγηση, ώστε να εισπραχθούν τα 7,5 δισ., και σε δεύτερη φάση να τεθεί το θέμα του χρέους. Αυτό σημαίνει κατ’ αρχάς διαπραγμάτευση επί των 19 σημείων του e-mail Χαρδούβελη, από τα οποία ο κ. Θεοδωράκης κάποια τα αποδέχεται, κάποια άλλα όμως, όπως τις ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ, τα απορρίπτει. Αυτό που ξεκαθαρίζει είναι ότι και το «Ποτάμι» δεν θα δεχτεί άλλα μέτρα λιτότητας.

Για το ζήτημα του χρέους, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε τη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, αφού όπως είπε «η διαπραγμάτευση αυτή αποτελεί την κορυφαία εθνική μάχη στη μεταπολιτευτική μας διαδρομή» και «είναι όρος για την επιβίωσή μας». Ο ίδιος, στη διακαναλική, παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο από το οποίο αναμένεται να προτείνει κάποιους στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Το επιτελείο απαρτίζεται από τους κ. Θ. Σκόκο, Δ. Κυριακού, Χρ. Σαρδελή, Μ. Ματσαγγάνη, Χ. Θεοχάρη, Ανδ. Κούτρα, Γ. Παπανικολάου, Σ. Μούγερ, και Πλ. Τήνιο. Επίσης το «Ποτάμι» συνομιλεί με την κ. Μαρίνα Σουγιουλτζή, τον κ. Δ. Βαγιανό και τον κ. Γ. Παγουλάτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή