Διχάζει τον κυβερνητικό συνασπισμό το Ισλαμικό Τέμενος

Διχάζει τον κυβερνητικό συνασπισμό το Ισλαμικό Τέμενος

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιβάλλον μίνι κυβερνητικής κρίσης φάνηκε να δημιουργείται αιφνιδίως, με αφορμή την επιλογή τριών υπουργών να καταθέσουν τροπολογία, με στόχο να ψηφιστεί αύριο Παρασκευή, με θέμα την διευθέτηση ορισμένων τεχνικών ζητημάτων σχετικά με το Ισλαμικό Τέμενος που έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί στην Αθήνα.

Στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», δηλαδή του μικρότερου εκ των κυβερνβητικών εταίρων, δήλωναν στη Βουλή ότι δεν προιτίθενται να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Την επίμαχη νομοθετική παρέμβαση, που επιχειρείται να συμπεριληφθεί στο «κατεπείγον» νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση αύριο στην Ολομέλεια, υπογράφουν οι υπουργοί Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρ. Μπαλτάς, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης, και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης.

«Με την προτεινόμενη διάταξη, θεραπεύεται σφάλμα» στα σχέδια, σημειώνεται στη σχετική αιτιολογική Εκθεση. Και προστίθεται ότι η διόρθωση αυτή κρίνεται αναγκαία, ώστε όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά να δρομολογηθεί η διαδικασία «έγκρισης δόμησης δόμησης, σύμφωνα με τις νέες πολεοδομικές διατάξεις περί εκδόσεως αδειών δόμησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή