Βουλή: Με καθυστέρηση η αποδοκιμασία για την επίθεση Λαγού σε Κανέλλη

Βουλή: Με καθυστέρηση η αποδοκιμασία για την επίθεση Λαγού σε Κανέλλη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια δήλωση πολιτικής καταδίκης η Βουλή, διά της Επιτροπής Δεοντολογίας, αντιμετώπισε σήμερα και με καθυστέρηση μερικών ημερών την κατά της Λιάνας Κανέλλη προκλητική συμπεριφορά του Γ. Λαγού και τις απειλές που εκτόξευσε εντός Κοινοβουλίου σε βάρος της ο χρυσαυγίτης βουλευτής. Υπενθυμίζεται ότι με επιλογή της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου το απόγευμα της ημέρας του επεισοδίου σε δήλωση πολιτικής καταδίκης δεν προέβη η Διάσκεψη των Προέδρων.

«Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας καταδικάζει την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και των απειλών που εκτόξευσε κατά της βουλευτού Λιάνας Κανέλλη», σημειώνεται σε δήλωση που εισηγήθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, το περιεχόμενο της οποίας έγινε κατά πλειοψηφία αποδεκτό από τα παριστάμενα μέλη.

Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί τόσο ο Γ. Λαγός όσο και η βουλευτής του ΚΚΕ. Μόνο ο πρώτος προσήλθε και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι όσα είπε εκείνο το απόγευμα στην κα Κανέλλη δεν ήταν υβριστικά, αλλά είχαν αμιγώς πολιτικό και νομικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με περιγραφή της κας Κανέλλη, είχε τον ακόλουθο διάλογο με τον χρυσαυγίτη βουλευτή:

Γ.Λ. «Σε είδα σήμερα στη δίκη».

Λ.Κ. «Ναι ήμουν».

Γ.Λ. «Να δεις αν ξαναπάς, πώς θα φύγεις από εκεί μέσα».

Λ.Κ. «Με απειλείς;».

Γ.Λ. «Ναι, κι αν θέλεις κάνε μου μήνυση».

Ο βουλευτής της ΧΑ σε δηλώσεις του αργότερα υποστήριξε ότι είναι ψέμματα όσα περιέγραψε η καταγγέλουσα, σημειώνοντας ότι το μόνο που της είπε είναι «στο δικαστήριο θα δείτε τί θα πάθετε από νομικής απόψεως για όσα λέτε για μας».

Οταν λίγο μετά, στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ετέθη, αρχικών από το ΚΚΕ, το αίτημα για άμεση πολιτική αποδοκιμασία του Λαγού, η κα Κωνσταντοπούλου είπε πως με το θέμα πρέπει να ασχοληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας, αφού δεν υπήρχε η άποψη όλων των πλευρών για το επεισόδιο. Μπλόκαρε έτσι την έγκριση εκείνου του αιτήματος, προκαλώντας σειρά αντιδράσεων. Για «κάλυψη τραμπούκικης συμπεριφοράς» από την Πρόεδρο της Βουλής έκανε λόγο με ανακοπίνωσή του το ΚΚΕ. Για «ήπια αντίδραση» που προκαλεί απορίες έκανε λόγο το Ποτάμι. Επικριτικά σχόλια για εκείνη την επιλογή της κας Κωνσταντοπούλου είχε κάνει επίσης το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή