Π. Καμμένος: «Απόλυτος φασισμός» η συμπεριφορά των θεσμών

Π. Καμμένος: «Απόλυτος φασισμός» η συμπεριφορά των θεσμών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξαιρετικά υψηλούς και άκρως συναισθηματικούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του υπ. Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Βουλή. Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «απόλυτο φασισμό» τη συμπεριφορά των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση, κατηγορώντας τους ότι έχουν σκοπό να υποτάξουν και να εξευτελίσουν τον ελληνικό λαό. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη στην οποία μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είπε ο κ. Καμμένος – είναι η Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας. Μιλώντας για την τελευταία πρόταση των θεσμών, αναφέρθηκε σε 16 σελίδες που «αποτελούν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας» (κάνοντας ειδική μνεία σε «ουσιαστική κατάργηση» των επικουρικών συντάξεων, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ αλλά και στην αύξηση φορολογίας στη ναυτιλία).

Εκεί όμως που πραγματικά ξέσπασε ήταν όταν αναφέρθηκε στις περικοπές ύψους 400 εκ. ευρώ στις αμυντικές δαπάνες που ζήτησαν οι δανειστές. Η απαίτηση αυτή ισοδυναμεί με "τον αφοπλισμό της χώρας", είπε ο υπ. Άμυνας. «Αν περάσει η πρόταση των δανειστών, η Ελλάδα δεν προστατεύεται», τόνισε, «ζητάνε να καταργήσουν την ίδια την Ελλάδα». Αναφερόμενος σε όσους στηρίζουν την παραμονή στην Ευρώπη με κάθε κόστος, διερωτήθηκε: «Ακόμη κι αν σημαίνει υποστολή σημαιών;» Η φωνή του σε σημεία έμοιαζε να σπάει.

Αναφέρθηκε επίσης  – χωρίς ιδιαίτερο ειρμό – στο φερόμενο ως σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, τη νέα τάξη πραγμάτων, που δεν θέλει τα έθνη-κράτη και την ορθοδοξία, «μόνο την παγκοσμιοποίηση», για σκοτεινά κυκλώματα διακίνησης μαύρου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για τις «τελευταίες ώρες της πατρίδας μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή