Ψηφίσματα υπέρ του «ΝΑΙ» από εμπόρους

Ψηφίσματα υπέρ του «ΝΑΙ» από εμπόρους

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ναι στην Ελλάδα. Ναι στην Ευρώπη. Ναι στο ευρώ.

Πληθαίνουν τα ψηφίσματα και οι κραυγές αγωνίας για το αύριο της χώρας από τους παραγωγικούς φορείς του τόπου, οι οποίοι παρακολουθούν έντρομοι τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας. «Ολοι εμείς, οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών της χώρας, ενώνουμε τις φωνές μας, προσπαθώντας να αποτρέψουμε την επαπειλούμενη καταστροφή… Επιλέγουμε να πούμε ΝΑΙ στη διάσωση χιλιάδων θέσεων εργασίας και στην επαναφορά στη σταθερότητα», αναφέρουν με κοινή δήλωσή τους οι Σύνδεσμοι της Βιομηχανίας (ΣΕΒ, ΣΒΑΠ, ΣΒΒΕ, ΣΒΘΚΕ και ΣΒΠΔΕ).

«Χωρίς συμφωνία και συνεπώς χωρίς επενδύσεις, οι άνεργοι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά, οι νέοι δεν πρόκειται να μείνουν στη χώρα, οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να αναπτυχθούν και το κράτος, χάνοντας έσοδα, θα βρεθεί σε αδυναμία να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα μισθών και συντάξεων», τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι επιχειρηματικοί Σύνδεσμοι από τον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και οικονομίας. «Λέμε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική και περιμένουμε να συμβάλλουν όλοι στο να τη διατηρήσουμε ζωντανή».

«Εκείνο που καλούμαστε να απαντήσουμε αυτή την Κυριακή είναι εάν προτιμάμε την Ελλάδα μέσα ή έξω από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Αν και η πρόταση των δανειστών είναι προβληματική, ατελής, και δύσκολα εφαρμόσιμη, για εμάς, την ελληνική κοινότητα του London Business School, η επιλογή του ΝΑΙ είναι η επιλογή της ελπίδας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους Ελληνες Καθηγητές, Απόφοιτοι και Φοιτητές του κορυφαίου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου στις επιχειρηματικές σπουδές.

Τη συμμετοχή της, στην «Επιτροπή Υποστήριξης υπέρ του Εγκρίνεται/ΝΑΙ» ανακοίνωσε η Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της και στους 304 Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. «Ναι στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», δηλώνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. «Το Ελληνικό Εμπόριο (εξαγωγικό και εισαγωγικό) στήθηκε, στηρίχθηκε και εξελίχθηκε μέσα από τις αρχές και τους κανόνες της Ε.Ε. και του ευρώ», αναφέρει. «Ναι στην Ευρώπη» ψηφίζει και η ΟΤΟΕ, η οποία ζητάει την απόσυρση του δημοψηφίσματος, χαρακτηρίζοντάς το επικίνδυνη και διχαστική επιλογή μετάθεσης ευθυνών.

Κοινή δήλωση υπέρ του ΝΑΙ στην Ευρώπη έκαναν χθες και 6 πρώην γ.γ. Ισότητας των Φύλλων (Αννα Καραμάνου, Βασω Κόλλια, Ζέττα Μ. Μακρή, Εφη Μπέκου, Ευγενία Τσουμάνη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή