ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση για Ελλάδα δημοσιεύει η γερμανική Bild

Δημοσκόπηση για Ελλάδα δημοσιεύει η γερμανική Bild

Δημοσκόπηση που εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προβάδισμα 3% έναντι της Νέας Δημοκρατίας και τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη να συγκεντρώνει 8% διενεργήθηκε για λογαριασμό επενδυτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την τύχη των τοποθετήσεών τους στην Ελλάδα.

Το σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενεί στο χθεσινό της φύλλο η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild και φέρει την υπογραφή της Λιάνας Σπυροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «η επίμαχη δημοσκόπηση έγινε προκειμένου οι προαναφερθέντες κύκλοι να διαπιστώσουν πόσο κοντά στην αυτοδυναμία βρίσκεται ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ήταν εις γνώσιν τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο και ενός κόμματος της αντιπολίτευσης».

Οπως προκύπτει από την πρώτη εσωτερική αυτή έρευνα, για την οποία δεν καταγράφονται, πάντως, το δείγμα και ο χρόνος διεξαγωγής της, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει μόλις 28%, ενώ τον Ιανουάριο είχε αποσπάσει το 36% του εκλογικού σώματος, βρίσκεται, δηλαδή, πολύ μακριά από τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 25%, το Ποτάμι με 9%, η Λαϊκή Ενότητα με 8%, η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,2% η Ενωση Κέντρου του Βασίλη Λεβέντη με 4%, ενώ το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες βρίσκονται πολύ κοντά στο εκλογικό όριο του 3%.

Το 8,5% δεν απάντησε στη δημοσκόπηση, επειδή παραμένει αναποφάσιστο.