Εκλογές 2015: Μετεκλογικό «πάρτι» στο τουίτερ

Εκλογές 2015: Μετεκλογικό «πάρτι» στο τουίτερ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει; Τι πάλι, καλέ, μόνο το όνομα είναι το ίδιο!». Ο @pseudonio συμπύκνωσε χθες ωραιότατα το αποτέλεσμα της κάλπης, γνωστό και ως δεύτερη φορά αριστερά, και μας υπενθύμισε γιατί δεν υπάρχει ωραιότερο μέρος να περνάς μια εκλογική βραδιά από το τουίτερ. Για άλλη μια φορά, σαν τους γέρους του μάπετ σόου, καθισμένοι αναπαυτικά στο θεωρείο τού Ιντερνετ, δεν αφήσαμε τίποτα να πέσει κάτω. Μα τίποτα.

Το πάρτι ξεκίνησε με την ανακοίνωση των exit polls. «Σύμφωνα με τα exit polls, μόνο εγώ δεν μπήκα στη Βουλή» έγραψε η @isminouta. «Το Ποτάμι έπεσε τόσο που θα χωράει όλη η Κ.Ο. σε σέλφι χωρίς σελφοκόνταρο» σχολίασε ο @ybalaban. «Από ό,τι βλέπω από τα ποσοστά, ο Λαφαζάνης ετοιμάζει ριφιφί στη Βουλή» σχολίασε η @queenmikaela_. «Η Ζωή πάντως θα μπει στη Βουλή» έγραψε η @fdelafraga. «Με εκρηκτικά».

Η επίσημη εκτίμηση του αποτελέσματος από τη Singular Logic ξεκαθάρισε το τοπίο, αφήνοντας σίγουρα εκτός τη ΛΑΕ, σίγουρα εντός τους ΑΝΕΛ και Λεβέντη και σίγουρα εκτεθειμένους τους δημοσκόπους. «Γενικά οι δημοσκόποι τι φάση; Χομπίστες» αναρωτήθηκε ο @VKoup. «Μήπως το ποσοστό της ΛΑΕ είναι σε δραχμές;» είπε ο @Roussakos.

Τη στιγμή της ανακοίνωσης της παγίωσης της διαφοράς των επτά μονάδων, οι τηλεοράσεις συνδέθηκαν με το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου ο κόσμος είχε ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς. «Γκολ στο 16΄ για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσακαλώτος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, μετά από κόρνερ του Φίλη» σχολίασε τη σχετική φωτογραφία ο @jimxcon. Είχαμε και λάιβ ανταποκρίσεις από το σημείο. «Ωχ, μόλις ξενύχιασα μια Ισπανίδα των podemos στην Κλαυθμώνος» έγραψε η @chicumita.

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δεν σήκωναν πολλά αστεία. Οι αντιδράσεις μας όμως σε αυτά, ναι. «Πιστεύω πως το πρόβλημα με τα χρυσαύγουλα λύνεται αν σε κάθε εκλογικό αποτέλεσμα πέφτουμε από τα σύννεφα και τους κρατάμε μουτράκια» έγραψε με νόημα ο @FallingStarman. Η είδηση της βραδιάς, πάντως, ήταν η είσοδος του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή. «Το κακό είναι ότι δίνει ελπίδα σε όλους τους 0% και τώρα θα παλεύει άλλα 20 χρόνια ο “Κοινωνία συνεχιστών του Καποδίστρια”» έγραψε ο @SteliosSmar. Και μπήκε όχι μόνος του, αλλά με άλλους οκτώ. «Καλέ, είναι κι άλλοι στο κόμμα του Λεβέντη, πού τους έκρυβε τόσα χρόνια;» ρώτησε η @meta_capsule.

Αγαπημένος στόχος, ο Σταύρος Θεοδωράκης για το ελληνικό τουίτερ, δεν έμεινε ούτε αυτή τη φορά αλώβητος. «Η νέα εκπομπή του Σταύρου θα λέγεται “κομπάρσοι”» έγραψε ο @anipsios. Εξίσου ανελέητα «χτυπήθηκε» και η αποτυχία της ΛΑΕ να μπει στη Βουλή. «Κάνει ο Λαφαζάνης δήλωση, τού πετά ένα “τι είπατε” η Ζωή και του παίρνει το κόμμα live…» έγραψε ο @Miltostr.

Και το ρεζουμέ: «Ολα έγιναν για να ξεφορτωθεί ο Τσίπρας τη Ζωή και την αριστερή πλατφόρμα. Αυτός είναι ικανός να πάμε σε εκλογές αν θελήσει να χωρίσει την Περιστέρα» είπε ο @Menfos71.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή