Βουλή: Διακοπή της συνεδρίασης λόγω φραστικής επίθεσης Λαγού σε Καραθανασόπουλο

Βουλή: Διακοπή της συνεδρίασης λόγω φραστικής επίθεσης Λαγού σε Καραθανασόπουλο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διακοπή της συνεδρίασης, κατά την διάρκεια της οποίας συζητείται το Πολυνομοσχέδιο, εξαναγκάστηκε ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος εξ αφορμής της εκτός ελέγχου φραστικής επίθεσης που εξαπέλυσε κατ’ αρχήν από του βήματος της Ολομέλειας ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γ. Λαγός, και στη συνέχεια οι συνάδελφοί του από τα βουλευτικά τους έδρανα εναντίον πάντων των υπολοίπων από τα άλλα κόμματα.

Αφορμή στάθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Γ. Λαγό και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ν. Καραθανασόπουλο, όταν από τη Χρυσή Αυγή έγινε λόγος για σκάνδαλο Ζήμενς το 1989, από την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-Ενιαίου Συνασπισμού (ΚΚΕ-ΕΑΡ). Ο βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε ότι τη Ζήμενς την χρηματοδοτούσε ο Χίτλερ, και τότε ο ομιλητής βουλευτής του Ν. Μιχαλολιάκου βγήκε εκτός εαυτού. Αρχισε να επιτίθεται φραστικά στους βουλευτές του ΚΚΕ που άρχισαν να αποχωρούν, αφήνοντας αιχμές για τα οικονομικά του Κομμουνιστικού Κόμματος. Από τη μεριά των αποχωρούντων βουλευτών ακούστηκε η φράση «Εσύ να μην μιλάς, είσαι δολοφόνος». Ο Γ. Λαγός άρχισε να κάνει λόγο για «τσιράκια του συστήματος» και πως όταν θα μιλάει η ΧΑ ή θα την ακούν προσεκτικά, ή θα φεύγουν από την αίθουσα.

Την ίδια στιγμή, όρθιοι οι βουλευτές της ΧΑ τον χειροκροτούσαν και φώναζαν διάφορα αρνητικά κατά όλων των υπολοίπων από τα άλλα κόμματα, ενώ τα βέλη του συγκέντρωσε εκτός των άλλων ειδικά ο κ. Π. Σκουρλέτης, ο οποίος εμφανώς αποδοκίμαζε την ενοχλητική και επιθετική συμπεριφορά των συγκεκριμένων βουλευτών.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, η συνεδρίαση συνεχίστηκε, αφού ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Γ.Λαγός, με ομιλίες βουλευτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή