ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενταση με Κωνσταντοπούλου στο ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής

entasi-me-konstantopoyloy-sto-ds-toy-idrymatos-tis-voylis-2108204

Ενταση προκλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, την ένταση προκάλεσε παρέμβαση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία συμμετέχοντας με την ιδιότητά της ως τέως Πρόεδρος φέρεται να ήγειρε ζήτημα οικονομικής διαχείρισης. Η παρέμβασή της προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς όπως ελέχθη ούτε τεκμηριωμένη ήταν, ούτε η ίδια κατά την επτάμηνη περίοδο της προεδρίας της είχε ασχοληθεί με το Ιδρυμα.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, με τον νυν Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση να δεσμεύεται ότι θα παράσχει στην προκάτοχό της όλα τα τιμολόγια-έγγραφα που ζήτησε.

Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής. Στο τωρινό ΔΣ συμμετέχουν ως αντιπρόεδροι οι πρώην Πρόεδροι Απ. Κακλαμάνης, Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Δ.Σιούφας, Φιλ.Πετσάλνικος, Β.Πολύδωρας, Ευ. Μεϊμαράκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μέλη είναι οι πρόεδροι των κομμάτων και πρώην πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων – διατελέσαντες πρωθυπουργοί. Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ο κ. Γ. Σούρλας.