Αλεξιάδης: Επέκταση ηλεκτρονικών συναλλαγών και εγκατάσταση συστήματος «POS» για όσους είναι στον «Τειρεσία»

Αλεξιάδης: Επέκταση ηλεκτρονικών συναλλαγών και εγκατάσταση συστήματος «POS» για όσους είναι στον «Τειρεσία»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδια νόμου τόσο για το ειδικότερο ζήτημα των ηλεκτρονικών συναλλαγών καταναλωτών με επιχειρήσεις, όσο και συνολικά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και την μεταφορά βαρών στα υψηλά εισοδήματα, όπως χαρακτηριστικά είπε, προανήγγειλε από τη Βουλή σήμερα για το προσεχές διάστημα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ως προς το ειδικότερο ζήτημα, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε πως στόχος του υπό επεξεργασία νομοθετήματος θα είναι, μεταξύ άλλων, να επιλυθεί και το πρόβλημα που έχουν επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ενταχθεί στη λίστα του Τειρεσία, καθώς οι Τράπεζες δεν τους προμηθεύουν με τα κατάλληλα για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών μηχανήματα. Υπό αυτό το πρίσμα, θα προβλέπεται εγκατάσταση τέτοιων μηχανημάτων και στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην προαναφερόμενη λίστα, ενώ θα υπάρχουν διατάξεις περί την αναγκαστική εγκατάσταση σχετικού εξοπλισμού σε όσες επιχειρήσεις θα ανοίξουν το προσεχές έτος. Στο ίδιο πλαίσιο έκανε λόγο για πρόνοια να είναι ακατάσχετα από τράπεζες χρημάτων προερχόμενα από τέτοιες ηλεκτρονικές αλλαγές, έναντι οφειλών τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε, τέλος, ότι το επόμενο διάστημα θα καταβληθεί προσπάθεια να διασυνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με το Υπουργείο. Αν είχε ήδη επιτευχθεί αυτή η διασύνδεση, σχολίασε, θα είχαν ήδη εισπραχθεί ποσά ΦΠΑ όπως ο ΦΠΑ επιχείρησης στη Μύκονο που από τις 25 Αυγούστου και ο οποίος, όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, δεν έχει ακόμα φθάσει στο Υπουργείο Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή