Τσίπρας κατά «δήθεν αντεξουσιαστών»

Τσίπρας κατά «δήθεν αντεξουσιαστών»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναφορές σε σημαντικές πτυχές της τρέχουσας, εξόχως ταραγμένης πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και διεθνούς κατάστασης, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, εκπρόσωποι των παρατάξεων και ο υπουργός Παιδείας μίλησαν σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής χθες, για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με απούσα τη Χρυσή Αυγή, λίγο πριν από το καλά φρουρούμενο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξωτερικό μέρος του Κοινοβουλίου περάσει η καθιερωμένη πορεία και λίγες ώρες πριν από την κατάθεση στις υπηρεσίες της Βουλής του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου με τα νέα και δύσκολα προαπαιτούμενα.

Με πρώτον τον κ. Αλ. Τσίπρα, σχεδόν άπαντες οι ομιλητές έκαναν ευθείες αναφορές στη σημερινή συγκυρία, τόσο για την οξύτατη κρίση όσο και για τα πρόσφατα γεγονότα εντός και εκτός συνόρων. Υπό αυτό το πρίσμα, αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του πρωθυπουργού να αναφερθεί στους λεγόμενους «αντεξουσιαστές», όχι μόνο στη σκιά της έντασης που προκλήθηκε νωρίτερα το πρωί στο Πολυτεχνείο με αφορμή την εκεί μετάβαση του κ. Τσίπρα για κατάθεση στεφάνου (χρειάστηκε να ληφθούν ειδικά μέτρα εντός και πέριξ, ώστε να αποφευχθούν επεισόδια), αλλά και των απειλών για σοβαρά έκτροπα στην Αθήνα που εξαπολύουν άτομα και ομάδες του συγκεκριμένου χώρου. Επιπρόσθετο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός συνόδευσε τις συγκεκριμένες επισημάνσεις του με αναφορές και στην Ακροδεξιά.

Ειδικότερα, αφού μίλησε μεταξύ άλλων για «δήθεν αντεξουσιαστές που, ελέω μιας εξουσιοδότησης που δεν τους έδωσε, όμως, κανείς, θεωρούν ότι μπορούν να έχουν την απόλυτη εξουσία, την εξουσία της ζωής και του θανάτου», ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Τον αγώνα, τις κατακτήσεις και τους αγώνες του μαζικού λαϊκού κινήματος δεν πρέπει να τα αφήσουμε να τα καπηλευτεί κανένας, ούτε οι αυτόκλητοι σωτήρες – δήθεν αντεξουσιαστές. Αλλά από την άλλη μεριά δεν πρέπει να επιτρέψουμε και αυτούς τους αγώνες να τους προσβάλουν, να τους λοιδορήσουν, να τους αμφισβητήσουν οι ακροδεξιοί νοσταλγοί της χούντας, είτε βρίσκονται στη Χρυσή Αυγή είτε αλλού».

Ως προς το μείζον ζήτημα των μνημονίων, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «υπαγωγή της χώρας μας σε μηχανισμό επιτροπείας», για να συμπληρώσει ότι «ο αγώνας που δίνει σήμερα η χώρα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες» είναι αγώνας «ενάντια στην κοινωνική αδικία, την εξωτερική και καταναγκαστική επιβολή νεοφιλελεύθερων μοντέλων, ακραίων και αναποτελεσματικών, αλλά και στην εγχώρια διαπλοκή, που έχει βασική ευθύνη για την πορεία της χώρας στη χρεοκοπία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή