Πρόταση διαλόγου από Βούτση

Πρόταση διαλόγου από Βούτση

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση σε διάλογο, μέσω της διαδικασίας των κοινοβουλευτικών επιτροπών, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στους εκπροσώπους των απεργών και των κοινωνικών φορέων που διαδήλωσαν στην Αθήνα για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και –όπως είπε– «το σύνολο των προβλημάτων». Ως γνωστόν, ειδικά οι αγρότες έχουν ζητήσει την έναρξη διαλόγου με μια ειδική διακομματική επιτροπή και με προαπαιτούμενο την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου. Πλην όμως ο κ. Βούτσης απλώς «έδειξε» τις υφιστάμενες διαρκείς επιτροπές της Βουλής.

Στους διαδρόμους της Βουλής, η εν λόγω πρόταση Βούτση ερμηνεύθηκε ως προσπάθεια να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση, μέσα από μια διαδικασία που, εκτός των άλλων, θα εκτονώσει και τη συσσωρευμένη κοινωνική ένταση και τις κλιμακούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις. Θετικά για τη συγκεκριμένη κίνηση του προέδρου της Βουλής μιλούσε λίγο αργότερα στην Ολομέλεια ο υφυπουργός Εξωτερικών Ι. Αμανατίδης, κατά τη διάρκεια εμβόλιμης συζήτησης, μέσα από την οποία καταδείχθηκε εκ νέου η απομόνωση της κυβέρνησης, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση επέκρινε τις επιλογές της, με αφορμή τις χθεσινές κινητοποιήσεις.

«Η Βουλή μπορεί να εξασφαλίσει, άμεσα, μέσα από τις διακομματικές διαδικασίες της, έναν σοβαρό, άνετο και συντεταγμένο διάλογο για το σύνολο των προβλημάτων», είπε ο κ. Βούτσης.

«Χιλιάδες συμπολίτες μας διαδήλωσαν εναντίον των θέσεων της κυβέρνησης για ασφαλιστικό και φορολογικό. Θέσεις οι οποίες αν εφαρμοστούν, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας. «Βιώνουμε την κοινωνική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία οδηγεί στην πολιτική του κατάρρευση», υποστήριξε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή