ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Εξετάζεται προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την παράνομη μαγνητοσκόπηση από Χ.Α.

voutsisvouli--2

Την νομική πλευρά της πρωτοφανούς κίνησης βουλευτών να βιντεοσκοπήσουν συνεδρίαση Επιτροπής του ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως «κλειστή» για λόγους εθνικής ασφάλειας, αναζητεί ο Πρόεδρος της Βουλής, κάτι το οποίο είχε ζητήσει εγγράφως και ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σχεδόν 24 ώρες μετά το περιστατικό, αλλά και την προκλητική κίνηση να δημοσιοποιηθεί μέρος του βιντεοσκοπηθέντος υλικού, από το γραφείο Τύπου της Βουλής εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Κατά τη χθεσινή απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία σημειώθηκαν τα γνωστά έκτροπα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διαπιστώθηκε ότι έγινε παράνομη μαγνητοσκόπηση της συνεδρίασης, αποσπάσματα της οποίας προβλήθηκαν σε ΜΜΕ. Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, απηύθυνε ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθούν οι νομικές διαδικασίες για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων καθώς και η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη». Υπενθυμίζεται ότι η βιντεοσκόπηση έγινε –όπως προκύπτει από το δημοσιευθέν υλικό- από συσκευή η οποία βρισκόταν στο έδρανο στο οποίο καθόταν ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Γίναμε όλοι θεατές της θεσμικά απαράδεκτης, ηθικά καταδικαστέας και έκνομης συμπεριφοράς των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κ. Χρήστου Παππά και Ηλία Κασιδιάρη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, με τον χυδαίο χλευασμό από τους δύο Βουλευτές σε βάρος των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων, που υποκριτικά οι ίδιοι «στηρίζουν». Οι δύο Βουλευτές εκστόμισαν ύβρεις και προσβολές ανήκουστες για τα κοινοβουλευτικά ήθη, ενώ παράλληλα μαγνητοσκοπούσαν παρανόμως, με τα κινητά τους τηλέφωνα, τη συνεδρίαση και τα τεκταινόμενα εντός αυτής, παρόλο που είχε αποφασιστεί να παραμείνει απόρρητη και να μην μεταδοθεί ούτε από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, ακριβώς επειδή έγινε ενημέρωση για ζητήματα εθνικής ασφάλειας και σημασίας», αναφέρει σε επιστολή του προς τον κ. Βούτση ο κ. Κωνσταντινόπουλος. «Εν συνεχεία, είχαν το θράσος και να δημοσιοποιήσουν την υποκλαπείσα συνεδρίαση. Ενώ προσποιούνται τους «πατριώτες», δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν την δημοσίευση ζητημάτων εθνικής ασφάλειας που πιθανόν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε βάρος της πατρίδας μας. Και ο κ. Κωνσταντινόπουλος προσθέτει:

«Πέραν των πειθαρχικών κυρώσεων, η επιβολή των οποίων ξεκίνησε αυτοστιγμεί, εγείρεται το ερώτημα αν οι ενέργειές τους αυτές επισύρουν και ποινικές συνέπειες, ή άλλες νόμιμες επιπτώσεις για τους δύο Βουλευτές, οι οποίοι επιδεικνύουν απολύτως ανάρμοστη και έκνομη συμπεριφορά εντός του Κοινοβουλίου, εκ προθέσεως και κατ’ εξακολούθηση. Για το λόγο αυτό σας καλώ να δώσετε άμεσα εντολή στην αρμόδια Νομική Υπηρεσία της Βουλής, να διερευνήσει τάχιστα τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που ορίζει ο νόμος για την αντιμετώπιση ανάλογων έκνομων πράξεων από το Κοινοβούλιο συλλογικά, αλλά και από τους ίδιους τους συναδέλφους Βουλευτές, και να διερευνηθεί η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη ή παρέμβασης αυτής, ώστε να επιβληθούν οι προσήκουσες κυρώσεις, αλλά και να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας ενόψει ανάλογων ενδεχόμενων εκτροπών και αδικημάτων».