Τόσκας στη Βουλή: «Δημοσιοσχεσίτης» ο Σφακιανάκης

Τόσκας στη Βουλή: «Δημοσιοσχεσίτης» ο Σφακιανάκης

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεικτικό της κατάστασης η οποία επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσον αφορά και την υπόθεση της υπηρεσιακής κατάστασης του διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν γίνει γνωστό ότι παραμένει στη θέση του ο κ. Σφακιανάκης, ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Ν. Τόσκας από τη Βουλή σχεδόν ευθέως υπεραμυνόταν της απόφασης να φύγει από τη συγκεκριμένη θέση, καθώς κρίθηκε περισσότερο ως «δημοσιοσχεσίτης», παρά ικανός για το έργο που είχε προ ετών αναλάβει:

«Επειδή αναφέρθηκε και το όνομα του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που τόσος ντόρος έχει γίνει –και τον υιοθετείτε, βλέπω, αυτόν τον ντόρο και εσείς- θα ήθελα να πω ότι η αντίληψη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις αστυνομικές ικανότητες των ανθρώπων και τις ικανότητες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις ή στον χρόνο που διαθέτουν στα Μέσα Ενημέρωσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημ. Κυριαζίδη. Με την ευκαιρία, μάλιστα, ο κ. Τόσκας κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πολιτική στάση την οποία τηρεί ως προς τα Σώματα Ασφαλείας: «Νόμιζα ότι έχετε ξεχάσει την ιδιοκτησιακή αντίληψη που είχε τόσα χρόνια η Δεξιά για τους σκληρούς μηχανισμούς του κράτους, είτε αυτοί αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις είτε αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας. Βλέπω ότι συνεχίζετε αυτή την αντίληψη» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο κ. Κυριαζίδης σημείωνε ότι «δυστυχώς δεν αποφεύχθηκε η καρατόμηση στελεχών της ΕΛΑΣ», κάνοντας στο πλαίσιο αυτό λόγο για «παροπλισμό, για αποθήκευση αξιότατων στελεχών, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία». Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για «διοικητική αντιμεταρρύθμιση που κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα εφαρμόζει στην πράξη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα Σώματα Ασφαλείας», και σχολιάζοντας την ειδικότερη για τον κ. Σφακιανάκη απάντηση του υπουργού, είπε: « Κυβέρνησή σας μας εκπλήσσει, διότι γνωστή είναι η προσφορά του Υποστρατήγου κ. Σφακιανάκη στην ελληνική κοινωνία. Τον γνώρισα όταν ήταν νέος αξιωματικός στον πέμπτο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου με αγωνία προσπαθούσε να στήσει αυτό το σύστημα, το οποίο πολλοί δεν καταλάβαιναν. Εσείς κρίνατε βεβαίως ότι πλέον δεν προσέφερε και δεν μπορεί να προσφέρει. Είναι κάτι ακατάληπτο. Θεωρείται ανοσιούργημα για μας. Εν πάση περιπτώσει, εσείς θεωρείτε ότι ήταν ακατάλληλος και περισσότερο δημοσιοσχεσίτης».

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών, αναφορικά με την καρατόμηση του πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, κατέθεσαν από κοινού οι βουλευτές Λ. Αυγενάκης (ΝΔ), Οδ. Κωνσταντινοπουλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη), και Γ. Αμυράς (Ποτάμι). Οι ερωτώντες βουλευτές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι λειτουργεί με άκρατο κομματισμό και παντελή έλλειψη αξιοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή