Γύρω-γύρω ερωτήσεις και ο Πολάκης στο καφενείο

Γύρω-γύρω ερωτήσεις και ο Πολάκης στο καφενείο

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φόρτο εργασίας» επικαλέστηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, προκειμένου να μην απαντήσει σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πλην όμως εκείνη τη στιγμή ήταν εντός του Κοινοβουλίου!

«Επινε καφέ στο καφενείο» σχολίασαν οι επικριτές του. Βρέθηκε εκείνη την ώρα του «φόρτου εργασίας» στη Βουλή εκτάκτως για να πάρει κάποια έγγραφα, φέρεται να υποστηρίζει ο ίδιος. Ειδικότερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι πάλι δηλώνοντας «κώλυμα» είχε αρνηθεί να προσέλθει στη Βουλή προ ελαχίστων ημερών για να απαντήσει και πάλι σε ερώτηση ίδιου περιεχομένου με τη σημερινή: για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, τις σοβαρές ελλείψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και την ανάπτυξη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

«Δεν θα συζητηθεί η ερώτηση λόγω φόρτου εργασίας του κ. Πολάκη» ανακοίνωσε από την έδρα ο προεδρεύων της συνεδρίασης Δημ. Κρεμαστινός. «Κύριε Πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε να πω ότι ένας από τους Υπουργούς, που ανακοινώσατε ότι έχει φόρτο εργασίας, είναι στο καφενείο», σχολίασε από τα έδρανα ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Β.Κεγκέρογλου.

Δ.Κρεμαστινός: Ποιος είναι αυτός;

Β.Κ.: Δεν μπορώ να σας πω.

Δ.Κ.: Γιατί δεν μας το λέτε;

Β.Κ.: Δείτε ποιους ανακοινώσατε.

Δ.Κ.: Δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά το Προεδρείο.

Β.Κ.: Τι να σας πω; Εσείς ανακοινώσατε ότι έχει φόρτο εργασίας όχι εγώ. Με αφορμή αυτό τον διάλογο, ο παριστάμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου σχολίασε απευθυνόμενος στον κ. Κεγκέρογλου:

«Κύριε συνάδελφε, δεν είναι σωστό να λασπολογείτε εναντίον Υπουργών της Κυβέρνησης. Αν θέλετε να είσαστε πραγματικά συνεπής σε αυτά που λέτε, ονοματίστε τους. Είναι αδιανόητο αυτή την ώρα όλοι οι Υπουργοί που απουσιάζουν να κατηγορούνται ότι βρίσκονται στο καφενείο, διότι περί αυτού πρόκειται».

Ο κ. Κεγκέρογλου απάντησε (με τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό να είναι στα υπουργικά έδρανα και να παρακολουθεί!): «Εγώ δεν λασπολογώ. Εγώ είπα: «Όποιος επικαλέστηκε πρόβλημα φόρτου εργασίας, είναι στο καφενείο». Κι αντί να κατακρίνετε τους Βουλευτές που ερωτούν, θα πρέπει να κατακρίνετε τους Υπουργούς που δεν έρχονται να απαντήσουν, επικαλούμενοι το «γενικός φόρτος εργασίας». Και να είναι στο καφενείο; Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι εμπαιγμός του Κοινοβουλίου». Για το θέμα, ο βουλευτής του Ποταμιού Κων. Μπαργιώτας, στην ερώτηση του οποίου δεν προσήλθε να απαντήσει ο κ. Πολάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Φαίνεται πως για κάποιους ένας φραπές στο κυλικείο της Βουλής είναι σημαντικότερος από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο «πολύς» κ. Πολάκης δε νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τη Βουλή, ούτε την κοινωνία.

Δεν δείχνει καν να αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο, ούτε και τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η ανεπάρκεια του”. Η εκδοχή Πολάκη Η θέση του αναπληρωτή υπουργού εκφράζεται με τα ακόλουθα: «Ο κος Πολάκης είχε δηλώσει κώλυμα ως προς το να παραστεί στη συζήτηση της επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης, από χθες, λόγω σύσκεψης, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, κατά την οποία θα γινόταν η προετοιμασία των τελικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για την Υγεία, το οποίο εισέρχεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, αύριο Παρασκευή. Λόγω της σημερινής κατάληψης των εισόδων του Υπουργείου Υγείας, από ολιγομελή ομάδα της ΠΟΕΔΗΝ, για την οποία δεν είχε υπάρξει προειδοποίηση, η σύσκεψη αναβλήθηκε για το μεσημέρι. Δεδομένων των εκτάκτων συνθηκών, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στη Βουλή, προκειμένου να προμηθευτεί απαραίτητα έγγραφα και κατόπιν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση εργασίας. Είναι σαφές ότι στις όχθες του Ποταμιού, λόγω πτώσης της «στάθμης» του, η λάσπη περισσεύει.

Φυσικά, στόχος της λάσπης, εκτός από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, είναι το νομοσχέδιο για την Υγεία, καθώς και η εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος προμηθειών, η οποία θα βγάλει το μακρύ χέρι της διαπλοκής μέσα από την τσέπη του Ελληνικού Λαού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή