Βούτσης προς Χρυσή Αυγή: «Η Δημοκρατία θα πάρει τα μέτρα της»

Βούτσης προς Χρυσή Αυγή: «Η Δημοκρατία θα πάρει τα μέτρα της»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη σαφή προειδοποίηση, διατυπωμένη σε αυστηρότατους τόνους, ότι «η Δημοκρατία θα πάρει τα μέτρα της», απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής από την Εδρα της Ολομέλειας απόψε, στην νέα πρόκληση από την πλευρά της «Χρυσής Αυγής»: διά στόματος, αυτή τη φορά, του Γ. Λαγού, ακούστηκαν ισχυρισμοί περί προδοτικής στάσης μέλους της κυβέρνησης και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της διατύπωσης των ίδιων εκφράσεων – που ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε ως «κατάπτυστες»-  μία ημέρα πριν, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, από τους Ηλ.Κασιδιάρη και Χρ.. Παππά, οι βουλευτές της ΧΑ είχαν αποβληθεί, συνοδεία του Φρουράρχου του Κοινοβουλίου.

Η σημερινή προειδοποίηση του Προέδρου της Βουλής καταδεικνύει ότι υπάρχει, πλέον, σε τμήμα του πολιτικού κόσμου διαμορφωμένη θέση πως δεν θα πρέπει να γίνονται ανεκτές οι ακρότητες, οι χυδαίες και υβριστικές συμπεριφορές από τα στελέχη του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου. Ως γνωστόν, αυτές οι συμπεριφορές ως τώρα αντιμετωπίζονται με ανοχή και φραστικές καταγγελίες, γεγονός το οποίο –όπως εκτιμάται- τροφοδότησε την επιθετική στάση και συμπεριφορά των χρυσαυγιτών βουλευτών.

Με αφορμή το αποψινό επεισόδιο, πάντως, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στην έτερη εξαιρετικά σοβαρή πτυχή, όσον αφορά τη «δραστηριότητα» την οποία αναπτύσσουν οι συγκεκριμένοι βουλευτές: τη μαγνητοσκόπηση συνεδρίασης η οποία είχε χαρακτηριστεί «απόρρητη», καθώς το υπό συζήτηση θέμα της αφορούσε θέμα εθνικής ασφάλειας. Μάλιστα, μέρος του υλικού διοχετεύθηκε και  «ανέβηκε» στο διαδίκτυο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ειδικότερα, μίλησε για την κίνησή του, νωρίτερα σήμερα το πρωί, να απευθυνθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Κοινοβουλίου «προκειμένου να διερευνηθούν οι νομικές διαδικασίες για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων καθώς και η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή