Μέτρα ασφαλείας και εντός Βουλής

Μέτρα ασφαλείας και εντός Βουλής

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανασχεδιασμό ακόμα και των μέτρων αστυνομικής προστασίας βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου εξαναγκάστηκε η πολιτική και υπηρεσιακή διεύθυνση της Βουλής, ενόψει της χθεσινής κρισιμότατης συνεδρίασης για το ασφαλιστικό και, εν συνεχεία, του «θερμού» φραστικού επεισοδίου που καταγράφηκε το Σάββατο στο Εντευκτήριο των βουλευτών, μεταξύ συνδικαλιστών-δικηγόρων και μέλους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα ανέδειξε με παρέμβασή της, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Εχουμε αστυνομοκρατία εντός Κοινοβουλίου; Τέσσερις και πέντε αστυνομικοί συνοδεύουν εκπροσώπους φορέων στο Εντευκτήριο, οι οποίοι έχουν ραντεβού με κυβερνητικό στέλεχος. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο», είπε σε υψηλούς τόνους η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αμέσως ζήτησε να απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Αφού χαρακτήρισε το προαναφερθέν επεισόδιο «απαράδεκτο» και «στημένο», πρόσθεσε ότι επαφές βουλευτών με εκπροσώπους φορέων θα επιτρέπονται εφεξής μόνο στα γραφεία των κομμάτων ή σε ειδικές αίθουσες του μεγάρου της Βουλής. «Στα όρια του μπούλινγκ», ήταν η φραστική επίθεση των δικηγόρων σε βάρος μελών του Κοινοβουλίου, είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Αυτό επιχειρήθηκε και σήμερα να συνεχιστεί, με ίδιο τρόπο, με ραντεβού εντός Κοινοβουλίου, στο Εντευκτήριο, αντί για τα γραφεία κομμάτων και τις ειδικές αίθουσες Βουλής. Δεν θα επιτραπεί. Στο Εντευκτήριο δεν θα γίνεται λεκτική διαμάχη ανάμεσα σε συνδικαλιστές και βουλευτές. Δεν είναι αυτός ο χώρος και ο τρόπος. Είναι ανοιχτά όλα τα γραφεία για επαφές, συζητήσεις. Το άλλο δεν θα συνεχιστεί», κατέληξε ο κ. Βούτσης. «Εχετε μεγάλη ευθύνη για την εμφάνιση του φαινομένου αυτής της φραστικής βίας», είπε προς τα έδρανα της συγκυβέρνησης ο βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης εκπροσώπων των δικηγόρων στη Βουλή, προκειμένου να έχουν επαφές με κόμματα για τις διατάξεις του σχεδίου νόμου που αφορούν το Ταμείο τους, είχαν έντονο διάλογο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα. Σύμφωνα με παρευρισκομένους, ο κ. Λάππας δέχθηκε έντονη φραστική επίθεση («Ντροπή σου, μας προδώσατε») και ζήτησε την παρέμβαση της ασφάλειας του Κοινοβουλίου για την απομάκρυνση των μη κοινοβουλευτικών από τον χώρο του Εντευκτηρίου.

«Λυπάμαι για το απαράδεκτο γεγονός στο Εντευκτήριο, όπου συνδικαλιστές δικηγόροι εστράφησαν εναντίον βουλευτών και αναπτύχθηκαν διάλογοι αρκετά οξείς, στα όρια του μπούλινγκ, εντός της Βουλής. Δεν έδωσα καμία σημασία, παρότι είχαν πλημμυρίσει τα σάιτ και παρότι ήταν στημένο το επεισόδιο», σχολίασε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Στο Εντευκτήριο δεν θα υπάρχει λεκτική διαμάχη ή οποιαδήποτε άλλη ένταση –εύλογη– ανάμεσα σε συνδικαλιστές και βουλευτές. Για όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς είναι ανοιχτό το γραφείο μου, είναι ανοιχτά τα γραφεία όλων των κομμάτων, των προέδρων των κομμάτων, των κοινοβουλευτικών ομάδων, να πουν τα αιτήματά τους, να πιέσουν, να παραστούν. Το άλλο δεν θα συνεχιστεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή