Βουλή: Διαπληκτισμός Κούζηλου – Κωνσταντινόπουλου για τους ναζιστές στην Ευρώπη

Βουλή: Διαπληκτισμός Κούζηλου – Κωνσταντινόπουλου για τους ναζιστές στην Ευρώπη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλου, όταν συνάδελφός του από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη μίλησε για το ναζισμό στην Ευρώπη με τρόπο γενικό, χωρίς δηλαδή να συνδέσει το φαινόμενο με το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου – κάτι που θα αιτιολογούσε την αντίδραση, προκάλεσε νωρίτερα στη Βουλή αίσθηση και ποικίλα σχόλια.

Ηταν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, αντικείμενο της οποίας υπήρξε η κύρωση Μνημονίων Συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και τη Μολδαβία για συνεργασία σε θέματα ΕΕ. Αφού, λοιπόν, είχε μιλήσει ο κ. Κούζηλος λέγοντας ότι το κόμμα του έχει καταψηφίσει τα συγκεκριμένα Μνημόνια Συνεργασίας, κυρίως επειδή οι εν λόγω χώρες «έχουν καλές σχέσεις με τους Τούρκους» και «στρέφονται κατά της Ρωσίας», και αφού μίλησε με επικριτικά λόγια για την Ευρωπαϊκή Ενωση, το λόγο έλαβε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι σχετικά με αυτά που ειπώθηκαν πριν λίγο, ότι πολλοί δεν τιμούν τις αξίες της Ευρώπης και εντός των χωρών της Ευρώπης, αλλά χάρη στην ανεκτικότητα που επικρατεί στην Ευρώπη, των διαφορετικών απόψεων και οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με τις παλιές ναζιστικές απόψεις, που υπάρχουν και εντός» είπε ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος και τότε αντέδρασε ο βουλευτής της ΧΑ, έχοντας τον ακόλουθο διάλογο με το βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

Ν.Κούζηλος: «Να ανακαλέσετε, να ανακαλέσετε».

Ο.Κωνσταντινόπουλος: «Νιώθετε ότι είσαστε ναζιστής;»

Ν.Κ. «Γιατί τα λέτε αυτά;»

Ο.Κ. «Άμα εσείς νιώθετε έτσι, είναι δικό σας θέμα».

Ν.Κ. «Συνέχεια αυτό κάνετε».

Ο.Κ. «Εάν νιώθετε, ότι έχετε ναζιστικές απόψεις, είναι δικό σας θέμα. Η Ευρώπη, όμως, έχει την ανεκτικότητα για να μπορεί να αποδέχεται ακόμα και τέτοιες απόψεις και με βάση τη Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, να μπορεί να λειτουργήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή