Καταδικάζει την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια η Βουλή

Καταδικάζει την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια η Βουλή

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δηλώσεις καταδίκης της νέας πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία, αλλά και συμπαράστασης στο γαλλικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων των τρομοκρατών, «αντέδρασαν» το πρωί στελέχη του κοινοβουλευτικού συστήματος.

 Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μπροστά σε ένα συγκλονιστικό γεγονός, όπως αυτό της επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, δεν τηρήθηκε η -για λόγους προφανούς συμβολικής σημασίας- ενός λεπτού σιγή στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Ναός της Δημοκρατίας έπρεπε να εκπέμψει και με εικόνα τη στάση των λειτουργών του έναντι του φαινομένου που σκορπά θάνατο στην Ευρώπη και αλλού στον κόσμο.

«Καταδικάζουμε με τρόπο κατηγορηματικό και απερίφραστο την αιματηρή επίθεση στη νότια Γαλλία και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη βάρβαρη πράξη που προξένησε τον θάνατο και τον βαρύ τραυματισμό πολλών δεκάδων ανθρώπων. Η Βουλή των Ελλήνων εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της προς τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και προς την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της φίλης χώρας», σχολίασε κατά την διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

«Θέλω με την έναρξη της συνεδρίασης να εκφράσω την οδύνη του ελληνικού Κοινοβουλίου για τη χθεσινοβραδινή ανείπωτη τραγωδία στη φίλη Γαλλία. Θέλω να εκφράσω επίσης τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στον γαλλικό λαό, στους Γάλλους πολίτες, στη γαλλική κοινωνία. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι ελεύθερες κοινωνίες θα νικήσουν και το μίσος θα ηττηθεί», περιορίστηκε να δηλώσει ο προεδρεύων της συνεδρίασης της Ολομέλειας, Σπ. Λυκούδης. Ακολούθησαν ανάλογου περιεχοέμου δηλώσεις-σχόλια υπουργών και βουλευτών που ήταν παρόντες συμμετέχοντας στην διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή